Politică

​MOLDOVA SE AFLĂ PE FINALUL SEMNĂRII PROGRAMULUI CU FMI – MINISTRUL FINANŢELOR, OCTAVIAN ARMAŞU

21 octombrie, 2016

Guvernul Republicii Moldova se află pe finalul semnării Programului de cooperare cu FMI, a declarat ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu.

Solicitat de agenţia INFOTAG, el a spus că în următoarele zile Moldova va fi anunţată în ce zi va avea loc şedinţa de la Washington a Consiliului Directorilor FMI, care va aproba Acordul de cooperare cu Guvernul şi Banca Naţională a Moldovei (BNM).

„Totul decurge conform planului, trebuie doar să aşteptăm puţin, pentru ca toate informaţiile necesare să fie transmise, astfel încât chestiunea privind aprobarea Programului cu Moldova să fie pusă la şedinţa Consiliului Directorilor FMI”, a remarcat ministrul.

Potrivit lui, unele procese din această problemă nu sunt chiar atât de simple după cum pare la prima vedere.

„Aş spune că unele lucruri şi procese sunt foarte dificile şi complicate strict în plan tehnologic”, a spus Armaşu.

Ministrul a accentuat ferm că întârzierile cu aprobarea Programului de cooperare cu Guvernul şi FMI nu au nicio legătură cu alegerile preşedintelui Moldovei.

„Vă spun cu toată responsabilitatea că acestea sunt procese absolut diferite şi problema semnării Acordului cu FMI nu este legată de alegerile şefului statului”, a menţionat interlocutorul agenţiei INFOTAG.

Ministrul recomandă tuturor să mai aibă puţină răbdare, pentru că a mai rămas foarte puţin timp până la semnarea cu FMI a acestui document foarte important pentru ţară.

„Cel mai greu lucru pentru semnarea Programului Guvernului cu FMI a fost deja depăşit”, a încheiat ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu.

INFOTAG precizează: După ce Guvernul şi-a asumat responsabilitatea în faţa Parlamentului pentru un pachet de legi importante, se preconiza că Programul cu FMI va fi aprobat pe 19 octombrie. Programul este prevăzut pe o perioadă de trei ani şi presupune susţinere financiară în valoare de $180 mil. Prezenţa acestui Acord va permite deblocarea asistenţei financiare externe a Moldovei, care a fost stopată la mijlocul anului 2015.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.