Politică

​COORDONATORUL EXECUTIV AL COALIŢIEI DE GUVERNARE CONSIDERĂ CĂ CETĂŢENII MOLDOVEI TREBUIE SĂ-ŞI URMEZE „VISUL MOLDOVENESC”

21 octombrie, 2016

Coordonatorul executiv al coaliţiei de guvernare, Vlad Plahotniuc, consideră că cetăţenii Moldovei trebuie să-şi urmeze „visul moldovenesc”. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a scris într-un articol publicat în compartimentul „Bloguri” pe portalul american „The Hill”.

„În cei 25 de ani de independență, moldovenii s-au contrazis încontinuu despre care dintre vecini ar trebui să fie aliații noștri cei mai apropiați, în timp ce, de fap,t ar trebui să muncim toți împreună pentru a face ordine în propria noastră casă”, a menţionat Plahotniuc.

El şi-a exprimat regretul că anumite forțe își doresc revenirea la vector prorus, în timp ce altele visează cu nostalgie la reunirea cu România.

„Între timp, majoritatea moldovenilor susțin cu tărie consolidarea relației noastre cu Uniunea Europeană, aceasta fiind cea mai bună modalitate de a realiza o modernizare a economiei noastre, de a fortifica democrația noastră și de a lega noi prietenii în Occident fără a înrăutăți relațiile cu vecinii din Est. Decât să ne uităm la Rusia, România sau chiar UE, noi ar trebui să ne unim și împreună să urmăm visul moldovenesc – avem nevoie de un plan de țară”, a declarat coordonatorul.

În opinia sa, moldovenii ar trebui „să renunțe la căutarea unor soluții rapide pe plan extern și să se concentreze în schimb asupra provocărilor de definire a propriei identități și dezvoltării unei viziuni comune pentru viitorul nostru”.

„Prin construirea unei Moldove moderne, cu o economie solidă, locuri de muncă bune și o clasă de mijloc în creștere, noi putem realiza unificarea poporului nostru pe o cale comună, cu speranțe și vise comune, indiferent de propriile opțiuni ideologice, geopolitice sau de identitate”, consideră Plahotniuc.

El a subliniat că Guvernul se ocupă de aceasta şi „este orientat spre rezultate”, dar alegerile prezidenţiale se desfăşoară în condiţiile împărţirii cetăţenilor după principiul geopolitic.

„La alegerile prezidenţiale va fi stabilit cursul Moldovei: ţara fie îşi va menţine cursul spre UE, fie va reveni în sfera de influență a Federației Ruse”, a spus Plahotniuc, care se pronunţă pentru continuarea reformelor convenite cu Bruxelles şi orientate spre apropierea de UE.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2016.10.21 15:23 Timofei
    De ce punati asa foto, special?
  2. 2016.10.21 15:25 Anghelina
    Toti stim ca dl Plahotniuc are ambitii mare si tare...
  3. 2016.10.21 15:37 Elena
    El vre sa face ordin in tara Moldova...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.