Politică

​LIDERUL PLATFORMEI DA, ANDREI NĂSTASE, A RENUNŢAT OFICIAL LA CURSA ELECTORALĂ

21 octombrie, 2016

Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (DA), Andrei Năstase, a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) cererea de retragere din cursa electorală.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la CEC, el a depus toate actele necesare pentru ca numele său să nu fie înscris în buletinul de vot, al cărui model va fi aprobat final până la sfârşitul săptămânii.

CEC a examinat cererea lui Năstase în şedinţa de vineri. Săptămâna trecută, DA a decis să susţină candidatul comun la funcţia de preşedinte din partea opoziţiei de dreapta, pe liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

„Am decis să-mi retrag candidatura în favoarea candidatului comun al tuturor forţelor antioligarhice şi proeuropene. Sunt convins că aceasta este singura soluţie corectă pentru a răsturna regimul corupt de la conducerea Moldovei”, a declarat Năstase.

La şedinţa de vineri, CEC a mai aprobat noul simbol electoral al Maiei Sandu, care a devenit candidatul comun la funcţia de preşedinte din partea opoziţiei de dreapta. În locul simbolului anterior – denumirea partidului PAS – a fost aprobat un nou simbol: un pătrat cu inscripţia „DA MAIA SANDU”. Acest lucru s-a făcut inclusiv pentru a nu admite confuzii la votare. Anterior, Maia Sandu şi-a exprimat nemulţumirea că candidatul independent Maia Laguta şi-a stabilit drept simbol electoral un pătrat în care este scris numele „MAIA”.

Sâmbătă, 22 octombrie, este ultima zi când candidaţii îşi pot retrage candidatura. Se preconizează că în această zi Curtea de Apel Chişinău va examina cererea CEC privind anularea înregistrării candidatului partidului „Ravnopravie”, Inna Popenco. Potrivit CEC, candidatul a folosit în cadrul campaniei electorale mijloace bănești nedeclarate şi se ocupa cu coruperea alegătorilor prin acordarea unor carduri sociale pentru pensionari.

Dacă din cursa electorală vor fi excluşi doi candidaţi, în buletinul de vot vor fi înscrise numele şi simbolurile a 10 candidaţi.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2016.10.21 17:55 David
    Pacat ca anume asa santimplat. Cred ca asta santimplat din cauza tensiunii SUA.
  2. 2016.10.21 17:58 Elena
    Numai politicenii din generatia noua pot sa fac asa fel de gesturi in politica autohtona. Bravo dl N'stase!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.