Politică

PROCURATURA ANTICORUPȚIE VINE CU DETALII ÎN PRIVINȚA REȚINERII CELOR 28 DE COLABORATORI AI INP: „ESTORCAU PÂNĂ LA 1000 USD”

25 octombrie, 2016

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, împreună cu șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari, au susținut marți seara o conferință de presă în care au oferit mai multe detalii despre reținerea celor 28 de colaboratori ai Inspectoratului Național de Patrulare, care a avut loc cu câteva ore mai devreme. Potrivit acestora, colaboratorii INP au fost reținuți pe baza cauzelor penale pornite pe faptul coruperii pasive săvârșite de 2 sau mai multe persoane cu estorcarea sau primirea de bunuri.

„Temei pentru pornirea cauzelor penale au servit atât adresările șoferilor care erau nevoiți să transmită bani pentru ca colaboratorii de poliție să îndeplinească sau să nu îndeplinească atribuțiile de serviciu, atât a conducătorilor unor firme de transport care se ciocnesc cu pierderi în legătură cu achitarea mitei pentru încălcările comise de către șoferi, cât și generalizarea făcută de către serviciile de securitate ale IGP-ului și Ministerul Afacerilor Interne care constată faptul că INP-ul este o subdiviziune cu cel mai mare risc de comitere a faptelor de corupție”, a declarat Viorel Morari.

Potrivit acestuia, persoanele reținute primeau sume de până la 1000 dolari SUA pentru neîntocmirea proceselor verbale pentru contravențiile care urmau să fie documentate în trafic, printre acestea numărându-se cazuri de conducere îns tare de ebrietate, trecerea la semnalul roșu al semaforului, depășirea vitezei regulamentare, încălcarea liniilor de demarcare ș.a.

Șeful Procuraturii Anticorupție anunță că reținuții riscă până la 10 ani de închisoare, cu amenzi de până la 8000 unități convenționale și privarea dreptului de exercitare a anumitor funcții până la 10 ani. De asemenea, acesta a ținut să menționeze că în rol sunt mai multe dosare, pe care la moment se efectuează acțiuni de urmărire penală.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2016.10.25 18:31 Inga
    Innainte de alegeri autoritatile arata ca ei sunt gata sa lupte cu coruptie. interesant, noi putem sa credam in asa lupta faimoasa?
  2. 2016.10.25 18:40 Gilas
    Moldova sa lupta cu coruptia, acuma sunt chear si dovezi!
  3. 2016.10.25 19:00 Alex
    Dl Pinzari este specialist si profesional bun!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.