Politică

​IGOR DODON ÎNDEAMNĂ CETĂŢENII SĂ VOTEZE PENTRU EL ŞI PROMITE CĂ VA FI „UN PREŞEDINTE AL TUTUROR”

27 octombrie, 2016

Candidatul la funcţia de preşedinte al Moldovei din partea Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, îndeamnă cetăţenii să voteze pentru el şi promite că va fi „un preşedinte al tuturor, indiferent de preferinţele politice şi de apartenenţa etnică”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, politicianul a menţionat că data de 30 octombrie ar putea intra în istorie ca fiind una dintre cele mai importante de la independența Republicii Moldova.

„În ultimii şapte ani, dezastrul economic, social și politic la care a fost adusă țara noastră este de nedescris, un million de oameni la limita sărăciei cumplite, fără capacitatea de a procura cele mai necesare lucruri, alimente, îmbrăcăminte, să plătească facturile sau să cumpere cărbune și lemne pentru a se încălzi. Un milion de cetățeni au fost forțați să plece peste hotarele Moldovei cu scopul de a-i întreține pe cei care au rămas acasă, zeci de mii de copii cresc zilnic fără grija părinților, mulți dintre ei sunt necărturari pentru că statul le-a închis școala în localitate, alții sunt în imposibilitate de a achita costurile pentru studiile în colegii și universități”, a menţionat Dodon.

Potrivit lui, bătrânii stau cu mâna întinsă, familiile sunt fără protecția statului, avem salarii mizere, economie distrusă.

„La toate acestea s-au adăugat furturile miliardelor și încercarea de a pune pe spatele cetățenilor aceste furturi. S-a produs jaful Băncii de Economii și Aeroportului, jaful sutelor de întreprinderi falimentate din cauza unei politici mioape a guvernării îndreptate împotriva Federației Ruse și multe altele. Șirul fărădelegelor ar putea continua. Toate acestea trebuie oprite, iar cei care se fac de vină urmează să fie trași la răspundere. Din aceste motive am protestat. Din aceste motive ne-am implicat în lupta pentru funcția de președinte”, a spus socialistul.

Dodon s-a adresat în parte către susţinătorii a diferite partide.

„Mă adresez simpatizanților şi membrilor Platformei DA. Împreună am protestat împotriva guvernării corupte. Noi l-am avertizat pe Andrei Năstase să nu cedeze rolul de lider al protestelor în favoarea unei ministre din cabinetele Filat, Leancă, Gaburici. Acum el probabil a înțeles greșeala, dar nu o mai poate repara”, a spus Dodon.

În opinia sa, după retragerea lui Marian Lupu în favoarea Maiei Sandu, „noi cu toții înțelegem că, de fapt, Maia Sandu este candidatul comun convenit la Washington de Victoria Nuland cu Vlad Plahotniuc”.

„Acum electoratul de dreapta este îndemnat s-o voteze pe Maia Sandu, care este un fel de Chirtoacă în fustă. Ea, la fel ca primarul de Chișinău, vorbește frumos, dar va face jocurile Coordonatorului”, a menţionat Dodon.

El consideră că pentru candidatura sa ar putea vota alegătorii PDM, care s-au pomenit prizonieri ai candidatului lor.

„Mă adresez și membrilor „Partidului Nostru”. Dumitru Ciubașenco e jurnalist bun, dar el nu va accede în turul doi. În schimb va contribui la jocul celor de pe dreapta. E decizia lui personală cum procedează. El e politician acum. Dacă învingem acum împreună, am putea obține alegeri anticipate. Oare noi nu putem să ne consolidăm forțele?”, spune Dodon, precizând că el ar putea învinge în primul tur.

Liderul PSRM a îndemnat şi susţinătorii PCRM să voteze pentru el.

„Dacă veți boicota aceste alegeri, veți face jocul americanilor, jocul lui Plahotniuc, jocul Maiei Sandu. Ieșiți la vot și alegeți un președinte socialist. Noi suntem de aceeași parte a eşichierului politic, avem aceleași viziuni ideologice și geopolitice”, a spus socialistul.

Igor Dodon s-a adresat şi partenerilor externi ai Moldovei, care, potrivit lui, susţin actualul regim de la guvernare, spunându-le: „Nu veţi reuşi nimic, oligarhii oricum vor fi învinşi”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2016.10.27 13:28 Gloria
    Nici dl Dodon. nici doamna Sandu no vor asa zis ajutorul prietenesc di partea democratilor. De ce?
  2. 2016.10.27 14:00 Daria
    Daca nu pe 30 Octombrie atunci 13 Noembrie socialistii sarbatoresc o Victorie mare.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.