Politică

​CANDIDATA LA FUNCŢIA DE PREŞEDINTE DIN PARTEA OPOZIŢIEI DE DREAPTA AFIRMĂ CĂ NU A RESPINS SUSŢINEREA PDM LA ALEGERI

28 octombrie, 2016

Candidata la funcţia de preşedinte din partea opoziţiei de dreapta, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, afirmă că nu a respins susţinerea Partidului Democrat (PDM) la alegeri, ci doar sprijinul lui Vlad Plahotniuc, care i-a întins „mărul otrăvit”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, ea a menţionat că „miercuri, în reţelele de socializare, ea a scris opinia despre acţiunile PDM, însă, spre regret, nu toţi au înţeles corect mesajul”.

Sandu a spus că „îi pare rău că Iurie Leancă (preşedintele Partidului Popular Eurpean din Moldova şi candidat la funcţia de preşedinte – „I.”) a interpretat greșit apelul său în raport cu membrii și susținătorii Partidului Democrat.

„Eu nu am dat cu piciorul în electoratul PDM. Eu m-am referit la o anumită persoană și anume la ajutorul din partea lui Plahotniuc, cu care niciodată nu m-am întâlnit. Avem nevoie de unitate în aceste alegeri. Domnul Leancă a avut suficient timp să ia o decizie pornind de la situația reală și de la șansele reale ale candidaților înscriși în această cursă. El a decis să meargă până la sfârşit”, a spus Sandu.

Totodată, ea a îndemnat mass-media să nu facă speculaţii şi să nu parafrazeze mesajele publice”.

„În ultimele zile au apărut mai multe neadevăruri în presă: este un fals că aş fi promis cuiva să aduc migranţi sirieni în Moldova, este un fals că m-aş fi întâlnit ieri cu Plahotniuc, nu am vorbit niciodată cu el, este un fals că aş fi interzis icoanele în şcoli. Referitor la veniturile personale, există documente cu toate cifrele, cu toată informaţia”, a spus Sandu.

Candidatul PAS a îndemnat cetăţenii să se consolideze şi să facă o alegere corectă pe 30 octombrie.

Potrivit ei, Moldova are nevoie de un preşedinte care să se gândească la cetăţenii ţării şi să facă tot posibilul pentru ca oamenii să nu plece la muncă peste hotare şi să câştige bine în ţară.

„Eu voi începe a face ordine de sus, iar împreună vom face ordine în toată ţara. Indiferent de opţiunile politice, de limba pe care o vorbiţi, dacă priviţi spre Est sau spre Vest, voi face tot posibilul ca să vă simţiţi în siguranţă acasă pentru că fiecare cetăţean contează. Moldova are nevoie de unitate. Politicienii corupţi au încercat să ne dezbine folosind lucruri importante – limba, cultura, istoria, religia. Le-a fost mai uşor să ne fure ştiind că suntem dezbinaţi”, a declarat Maia Sandu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.