Politică

​UN GRUP DE PRIMARI DIN SUDUL MOLDOVEI L-AU DECLARAT PE CANDIDATUL LA FUNCŢIA DE PREŞEDINTE, IGOR DODON, PERSOANĂ NON-GRATA ÎN LOCALITĂŢILE LOR

07 noiembrie, 2016
<mt_str50>

Un grup de primari din sudul Moldovei l-au declarat pe candidatul la funcţia de preşedinte, Igor Dodon, persoană non-grata în localităţile pe care le conduc. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta ei au anunţat vineri, într-o conferinţă de presă.

„Suntem obligaţi să ne apărăm localităţile de un candidat mincinos, cum este candidatul PSRM, Igor Dodon. Minciuna şi dezinformarea pe care le lansează Dodon pune în pericol corectitudinea turului doi al alegerilor prezidenţiale şi dreptul constituţional al cetăţenilor la informare corectă”, a declarat primarul oraşului Cimişlia, Gheorghe Răileanu.

Potrivit lui, sistemul corupt din Moldova trebuie demontat, iar prima piesă care trebuie schimbată este preşedintele.

„Avem nevoie de un om devotat naţiunii, care să fie instruit suficient, să aibă caracter, să aibă abilităţile necesare pentru a conduce ţara. În viziunea mea, Maia Sandu este cel mai puternic politician pe care l-am avut de când am pornit pe calea independenţei, consecvent, tânăr, pregătit bine”, a menţionat Răileanu

El a fost susţinut de primarul comunei Abaclia, Victor Niculiţă, şi de primarul satului Sadaclia, Vasile Baciu. Ei au făcut un apel către colegii lor din alte localităţi „să-şi protejeze alegătorii de un mincinos, de Igor Dodon, candidatul oligarhului Plahotniuc şi al sistemului corupt din Republica Moldova”.

„Doar protejând oamenii de un mincinos, le oferim şansa să aleagă un preşedinte integru, un preşedinte pentru popor”, au subliniat primarii, care au îndemnat oamenii să iasă masiv la vot şi „să facă alegerea pe care le-o dictează conştiinţa”.

Commentarii [ 5 ] adaugă comentariu

 1. 2016.11.07 10:59 Elena
  Ei fac sustinere din toate inimea?
 2. 2016.11.07 14:02 1
  inimea?
 3. 2016.11.07 21:13 florea ion
  Într-adevăr Primarii pot avea influență hotărâtoare în privința alegerii Președintelui cel mai nimerit într-o funcție supremă în stat în care caracterul, cinstea și corectitudinea trebuie să fie EXEMPLARE. Așadar Primarii să facă ACUM aceste mobilizări la vot altfel după, va fi prea târziu. Am încredere că vor înțelege mesajul și se vor implica. Succes!
 4. 2016.11.08 14:55 ValeriU
  Tare mult aş vrea, ca şi primarii din centrul şi nordul ţării să facă acelaş lucru. ACUM!
 5. 2016.11.09 09:27 Alex
  BRAVO Domnilor Primari !!! Sa va ia exeplu mai multi!

adaugă comentariu

 • nume
 • email
 • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.