Politică

​FRACŢIUNEA PSRM A ÎNAINTAT ÎN PARLAMENT O MOŢIUNE DE CENZURĂ MINISTREI EDUCAȚIEI

09 decembrie, 2016

Fracţiunea Partidului Socialiştilor (PSRM) a înaintat în Parlament o moţiune de cenzură ministrei Educației, Corina Fusu. Potrivit agenţiei INFOTAG, decizia a fost luată la sfârşitul audierilor parlamentare privind cazul de livrare a produselor alterate în grădiniţele şi şcolile din Chişinău.

În cadrul audierilor, ministra a spus că „ministerul nu încheie contracte de alimentaţie pentru instituţiile şcolare, nu o pregăteşte şi nu o livrează, prin urmare Ministerul Educaţiei nu este implicat în acest caz”.

„Este necesar de a majora suma pentru norma alimentară alocată pentru un copil, precum și de a aloca finanțe pentru reparaţia blocurilor alimentare din grădiniţe, care sunt încă din perioada sovietică. Din cauza insuficienţei de mijloace în buget, licitaţiile sunt câştigate de companii care oferă cel mai mic preţ la produse”, a spus Fusu.

Potrivit ei, „problema livrării produselor există, într-adevăr, însă aceasta prea a fost umflată, în scopuri populiste, jucând pe sentimentele oamenilor simpli – ale mamelor, taţilor, copiilor”.

Deputaţii din opoziţie au criticat inactivitatea structurilor responsabile de alimentaţia copiilor şi le-a acuzat de neglijenţă, declarând că funcţionarii îşi pun responsabilităţile unul pe altul.

În opinia socialiştilor, „Fusu este responsabilă direct şi personal de situaţia cu alimentarea copiilor, care s-a creat în instituţiile de învăţământ”.

„Într-un stat civilizat şi democratic, un funcţionar de rangul ei şi-ar fi dat imediat demisia în acest caz. Dacă nu a făcut-o benevol, noi o vom ajuta”, a spus Vasile Bolea.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a comunicat că moţiunea de cenzură a fost prezentată cu minimul de 15 semnături, după cum prevede regulamentul. Potrivit lui, vineri se va convoca Biroul Permanent care se va expune asupra examinării moţiunii. Conform Regulamentului, moţiunea de cenzură trebuie să fie examinată în decurs de două săptămâni din momentul înaintării iniţiativei.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.12.09 18:38 David
    Motiunea trece usor numai atunci daca se de acord dl VGP.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.