Politică

VLAD PLAHOTNIUC A FOST ALES PREŞEDINTELE PDM: „PROPUN COLEGILOR STRATEGIA CURAJULUI ÎN ACȚIUNI ȘI A RESPONSABILITĂȚII DIRECTE FAȚĂ DE CETĂȚENI”

24 decembrie, 2016

Delegaţii democraţi întruniţi în Congresul VIII al partidului l-au ales pe Vlad Plahotniuc președinte al Partidului Democrat din Moldova pentru următorii 4 ani. Vlad Plahotniuc a fost votat unanim de delegații care și-au exercitat dreptul la vot.

În discursul de susținere a candidaturii, Vlad Plahotniuc și-a expus viziunea despre PDM drept un partid „care livrează rezultate concrete, care duce lucrurile până la capăt, un partid al acțiunii”. El s-a arătat un adept al politicii pentru oameni, criticând acei politicieni care se dau în spectacol „făcând pe Vlad Țepeș sau pe Albă-ca-Zăpada”.

Vlad Plahotniuc a subliniat că nevoia unui partid al moldovenilor și pentru moldoveni, amendând poziționările geopolitice insistente și excesive ale partidelor din țară în dauna oricăror proiecte concrete pentru oameni. „În campaniile electorale în special, dar deseori și după, ai senzația că se bat europenii, românii, rușii, americanii. Și unde sunt moldovenii în toată povestea asta? Care este partidul moldovenilor? Care este partidul spre care pot oamenii să meargă cu încredere pentru că le va rezolva problemele?”

Vlad Plahotniuc a spus că PDM trebuie să fie „un partid cu inițiativă, un partid cu oameni profesioniști, un partid care găsește soluții la problemele oamenilor, un partid european prin modul în care face politică și un partid progresist prin viziunea sa modernă de dezvoltare a țării”.

El a spus că PDM va veni cu o inițiativă de reformare a clasei politice, „începând de la optimizarea Parlamentului și a Guvernului, transmiterea reală în mâna poporului a controlului asupra Parlamentului, identificarea pârghiilor prin care cetățenii să-i poată sancționa pe cei care nu își fac treaba în timpul mandatului”. Noul președinte al partidului le-a propus democraților un PDM „care preia activ agenda reală a oamenilor și o implementează zi de zi, cu ajutorul colegilor noștri din Guvern si Parlament”.

Vlad Plahotniuc a subliniat forța și hotărârea PDM prin comparație cu alte partide: „suntem un partid care a făcut și face ceea ce nu au făcut alții. Ei, din rațiuni electorale, nu îndrăzneau să facă reforme, noi însă am avut curajul și caracterul să le facem din rațiuni strategice pentru țară. Propun să mergem pe această strategie – a curajului și a caracterului în acțiuni, dar și a responsabilității directe față de cetățeni”.

El le-a spus colegilor democrați că, în opinia lui, viziunea PDM „trebuie să fie orientată mai mult spre interiorul țării decât spre exterior”, iar PDM să fie partidul celor care cred că putem face mai mult „aici, acasă, în Moldova”. „E timpul să punem capăt incertitudinilor și să ne ocupăm, cu rost, de casa noastră comună, Moldova”, a afirmat Vlad Plahotniuc de la tribuna Congresului PDM.

Liderul democrat și-a încheiat mesajul mulțumindu-le foștilor președinți democrați Marian Lupu și Dumitru Diacov pentru contribuțiile avute la stabilitatea Moldovei și la dezvoltarea PDM.

Alegerile în cadrul Congresului au continuat cu votarea listei noului Consiliu Politic Național.

Totodată, delegații democrați au ales și noul prim-vicepreședinte al PDM, în persoana lui Pavel Filip.

Commentarii [ 8 ] adaugă comentariu

  1. 2016.12.24 18:03 David
    Asta era demult asteptat, acuma si el la sfirsit are macar un post in Republica Moldova.
  2. 2016.12.24 18:04 Olga
    El a fost lider adavarat in acest paertid, da nu dl Lupu...
  3. 2016.12.24 18:06 Marcel
    Pina la 2018 el trebue sa face tot in asa mod ca PDM sa obtine victoria la alegeri parlamentara.
  4. 2016.12.24 18:07 Serafim
    El este ca Putin in Rusia, daca a spus ceva asta inseamna ca anume asa sa fie...
  5. 2016.12.24 18:09 Antonina
    Dl Plahotniuc are harizma, daca promita ceva asa si face!
  6. 2016.12.24 18:19 Elena
    Dl Plahotniuc este lider adavarat al PDM.
  7. 2016.12.25 12:22 Olga
    On samii lucisii i samii efectivnii v etoi partii, etot fact nikto ne osparivaet.
  8. 2016.12.26 10:13 Lena
    Ai Da BRAVO DL PLAHOTNIUC!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.