Politică

​PARTIDUL LIBERAL VA PROPUNE PARLAMENTULUI SĂ ORGANIZEZE UN REFERENDUM PRIVIND DEMITEREA PREŞEDINTELUI IGOR DODON (VIDEO)

16 ianuarie, 2017

Partidul Liberal (PL) va înainta în Parlament iniţiativa legislativă privind demiterea Preşedintelui Igor Dodon prin referendum.

Potrivit agenţiei INFOTAG, preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a spus luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că partidul începe să colecteze semnăturile deputaţilor pentru această iniţiativă. Pentru ca documentul să ajungă în Parlament în prima lectură, sunt necesare semnăturile a 34 de deputaţi. În prezent, doar 13 aleşi ai poporului au susţinut această iniţiativă, toţi fiind membri ai Partidului Liberal.

Ghimpu susţine că motiv pentru posibila demitere a lui Igor Dodon a servit faptul că acesta l-a felicitat pe liderul ales al Transnistriei, Vadim Krasnoselski, cu învestirea în funcţie. Preşedintele PL consideră că în acest mod Preşedintele RM a încălcat Constituţia ţării.

„Dodon a jurat să apere suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a ţării. El nu are dreptul să-l felicite pe liderul RMN, pe care nimeni nu o recunoaşte ca stat. În acest mod, el admite că Transnistria poate fi o ţară aparte, negând ideea integrităţii republicii”, consideră liderul liberalilor.

Potrivit lui, Dodon „se conduce în acţiunile sale de interesele Rusiei, în loc să se gândească la bunăstarea poporului moldav”.

„Federaţia Rusă a ocupat Crimeea, Donbansul şi Luganskul. Iar prin nerecunoscuta RMN vrea să ajungă şi la noi. Moldova poate evita o asemenea soartă doar prin unirea cu România”, consideră unionistul Ghimpu.

INFOTAG precizează: La alegerile prezidenţiale din Transnistria, care au avut loc pe 11 decembrie 2016, învingător a ieşit speakerul parlamentului, Vadim Krasnoselski, care a obţinut 62,3% din voturi. La începutul anului curent, Preşedintele RM, Igor Dodon, a efectuat o vizită de lucru la Bender, unde s-a întâlnit cu Krasnoselski şi l-a felicitat pentru victoria obţinută la alegeri. Acesta este primul caz în cei 25 de ani de independenţă a RM când preşedintele ţării îl felicită pe liderul autoproclamatei RMN.

Video

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.01.16 17:07 Grigore
    Nici Voronin nici Ghimpu deja nu au sanse sa trec in parlament nou.
  2. 2017.01.16 17:09 Victoria
    Nu vad sens, de ce dl Ghimpu sa face asa pasi?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.