Politică

​FOSTUL MINISTRU AL APĂRĂRII, ANATOL ŞALARU, INTENŢIONEAZĂ SĂ CONSOLIDEZE FORŢELE UNIONISTE DIN MOLDOVA

17 ianuarie, 2017

Fostul vicepreşedinte al Partidului Liberal, ex-ministrul Apărării, Anatol Şalaru, susţine că poate consolida toate forţele politice de dreapta ce pledează pentru unirea Moldovei cu România.

Potrivit agenţiei INFOTAG, luni seara, în cadrul unei emisiuni televizate, el a spus că o astfel de consolidare a tuturor forţelor unioniste va putea apropia unirea celor două maluri ale Prutului.

„În timpul alegerilor prezidenţial am văzut că Mihai Ghimpu – candidatul unionist din partea Partidului Liberal – a obţinut mai puţin de 2% din voturile alegătorilor. Aceasta pentru că oamenii nu cred în ideea unirii. Trebuie să o prezentăm din alt unghi, dar nu din cel pe care îl promovează Ghimpu. Este important ca peste jumătate din populaţie să creadă că doar unirea va salva Moldova”, consideră Şalaru.

Fostul ministru a menţionat că în acest scop el planifică să se întâlnească în timpul apropiat cu Partidul Liberal Reformator, iar dacă conducerea acestuia va refuza să consolideze eforturile, atunci el este dispus să creeze propriul partid.

„Am susţinerea partenerilor europeni şi a liderilor politici din România. Nici un politician unionist din Moldova nu are o asemenea susţinere. Va fi un partid bazat pe principii serioase, care va coopera direct cu România. Cred că la alegerile următoare vom accede în Parlament”, a spus el.

INFOTAG precizează: Săptămâna trecută, Anatol Şalaru a plecat din Partidul Liberal din cauza conflictelor cu preşedintele formaţiunii, Mihai Ghimpu. Relaţiile dintre cei doi politicieni s-au înrăutăţit după ce Şalaru a refuzat să-l susţină pe Ghimpu la alegerile prezidenţiale şi s-a pronunţat pentru schimbarea conducerii PL. Ulterior, partidul i-a retras susţinerea politică lui Şalaru şi a cerut demiterea lui din funcţia de ministru al Apărării.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.01.17 13:58 Elena
    Anatol este mult mai bravo ca dl Mihai...
  2. 2017.01.17 13:58 Anghelina
    Nu cred ca cu proteste Moldova sa fie mai bogata...
  3. 2017.01.17 14:02 David
    Salaru este mult mai convinabil partener politic pentru dl Plahotniuc decyid dl Ghimpu, asta este clar pentru toti.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.