Politică

​PARTIDUL DEMOCRAT CONDAMNĂ DECLARAŢIILE PREŞEDINTELUI IGOR DODON FĂCUTE LA MOSCOVA

18 ianuarie, 2017

Partidul Democrat condamnă declaraţiile Preşedintelui Igor Dodon făcute la Moscova şi îndeamnă Parlamentul să reafirme atașamentul față de continuarea drumului european al Moldovei.

Potrivit agenţiei INFOTAG, într-un comunicat al PDM se menţionează că „continuarea apropierii Moldovei de Uniunea Europeană trebuie să rămână axa fundamentală a politicii externe a RM”.

PDM este „categoric împotriva poziției exprimate de Președintele Igor Dodon privind anularea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană şi va neutraliza politic orice încercare de a anula acest Acord”.

Democraţii mai consideră că inițiativa lui Dodon privind semnarea unui memorandum cu Uniunea Eurasiatică este lipsită de putere juridică, deoarece nu există mecanisme reale pentru realizarea unui asemenea proiect de politică externă, precum nu există nici susținere socială sau politică în Republica Moldova.

„Această inițiativă a Președintelui Igor Dodon va rămâne la nivel de intenție politică, iar PDM va utiliza toate pârghiile pentru a respinge un astfel de demers, pe care îl considerăm neprielnic intereselor Republicii Moldova”, subliniază democraţii.

În acelaşi timp, ei recunosc că relația bilaterală Moldova – Rusia este foarte importantă pentru republică. Moldova trebuie să aibă toată deschiderea pentru a-și consolida relațiile cu Federația Rusă, pentru a crește volumul schimburilor comerciale, pentru a lărgi colaborarea în domeniile economic, social, cultural, științific, tehnologic și de securitate.

PDM consideră că nimeni nu ar trebui să expună viziuni personale de politică externă în cadrul unor vizite oficiale în străinătate, căci „politica externă a Republicii Moldova se stabilește la Chișinău și se aplică în mod uniform peste hotare”.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.01.18 10:06 Grigore
    PDM acuma este mult mai activa, bravo lui Plahotniuc!
  2. 2017.01.18 10:13 Galina
    Cred cu stabilitatea despre care vorbeste dl Filip noi in anul 2017 sa avem probleme mare...
  3. 2017.01.18 12:26 Anghelina
    Pozitia PDM este prea dura.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.