Politică

PREMIERUL FILIP ÎI RĂSPSUNDE LUI DODON ÎN PRESA INTERNAțIONALĂ: MOLDOVA VREA SĂ FIE PARTE A UNIUNII EUROPENE

18 ianuarie, 2017

Premierul moldovean, Pavel Filip, insistă asupra faptului că Moldova își dorește să devină parte a Uniunii Europene. Declarația a fost făcută pentru agenția internațională de presă Associated Press și vine ca reacție la intenția președintelui Igor Dodon de a anula Acordul de Asociere cu UE, care a fost vociferată în cadrul întrevederii acestuia cu președintele rus, Vladimir Putin. Potrivit lui Filip, Constituția nu-i permite lui Dodon să facă afirmații și decizii în privința Acordului de Asociere, iar declarațiile făcute de Președinte sunt niște provocări politice.

Filip a declarat că Guvernul pro-european condus de el nu va accepta vreo implicare a lui Dodon în subiectele ce nu țin de competența acestuia. ˝ Dimpotrivă, noi vom accelera implementarea angajamentelor luate. Acordul de Asociere este o parte a programului nostru de guvernare, este unul dintre pilonii strategici a țării și noi suntem hotărâți să implementăm reforme pentru a asigura bunăstarea cetățenilor˝, a declarat Premierul Pavel Filip pentru agenția internațională de presă, Associated Press.

Trebuie de menționat că replica Prim-ministrului adresată Președintelui Igor Dodon a fost preluată de mai multe instituții de presă din Europa și SUA, printre care eNew York Times,The Washington Post, Daily Mail,ABC News,Reuters, FoxNews şiSFGate.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.01.18 15:29 Violeta
    Asta este reala apropiere de Rusia, care vre dl Dodon?
  2. 2017.01.19 08:45 Lord
    Dl Filip are sanse sa schimba multe cheste in Moldova, numai daca opozitia nu sa strica stabilitatea, care noi avem acum...
  3. 2017.01.19 08:52 Anatolie
    Este foarte si foarte principal. ca dl Filip si guvernu lui au sustinere in popor, oameni simplii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.