Politică

​PRIM-MINISTRUL PAVEL FILIP PROMITE SĂ URMEZE CU STRICTEŢE PARCURSUL DE INTEGRARE EUROPEANĂ (VIDEO)

20 ianuarie, 2017

Prim-ministrul Pavel Filip a declarat că „Guvernul şi Parlamentul vor urma cu stricteţe parcursul de integrare europeană”. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat vineri, în cadrul unui briefing susţinut cu ocazia împlinirii unui an de la învestirea Guvernului.

„În anul 2016 noi am fost europeni în primul rând cu fapta și mai puțin cu vorba. Moldova este astăzi validată și certificată de partenerii de dezvoltare, dar și de businessul internațional drept o țară in care se poate investi”, a subliniat Filip.

El regretă că în ultimele zile au apărut „o serie de bruiaje politice în spațiul public”.

„Reiau mesajul nostru foarte ferm, de această dată pentru partenerii de dezvoltare și pentru investitori: Vă asigur că vectorul de politică externă al Republicii Moldova este cel european și atât Guvernul pe care îl conduc, cât și Parlamentul vor implementa Acordul de Asociere cu toată determinarea. Aceste două instituții sunt total responsabile și au și forța constituțională pentru a îndeplini angajamentele deja asumate de țara noastră”, a evidenţiat premierul.

Întrebat de jurnalişti despre cauzele replicii cu care a venit prim-ministrul în adresa Preşedintelui, Filip a spus că „aceasta nu este atât o replică pe cât o confirmare adresată partenerilor externi şi cetăţenilor ţării privind parcursul european”.

„Ne-am pomenit într-o situaţie delicată, deoarece Preşedintele pleacă peste hotare şi a făcut şi va face declaraţii. După fiecare astfel de declaraţii, noi vom fi nevoiţi să venim cu declaraţii, să neutralizăm asemenea afirmaţii, să confirmăm pentru toţi că parcursul european al ţării rămâne neschimbat”, a spus Filip.

Întrebat despre riscurile pe care le prezintă declaraţiile Preşedintelui, şeful Cabinetului de Miniştri a spus că „nu sunt prea multe, ţinând cont de competenţele şefului statului”.

„Atribuţiile limitate nu îi permit Preşedintelui să influenţeze asupra vectorului de dezvoltare a ţări. Vrem să colaborăm şi vom colabora cu Preşedintele Igor Dodon, dar Parlamentul şi Guvernul sunt ferme în a urma parcursul european”, a subliniat Filip.

El a mai spus că Oficiul NATO de la Chişinău îşi va începe activitatea în luna martie.

„Am elaborat proiectul strategiei naționale de apărare și l-am pus în dezbatere publică. Din martie îşi începe activitatea Oficiul de Legătură NATO la Chișinău, inițiind în acest fel un dialog binevenit și o colaborare utilă modernizării Armatei noastre Naționale”, consideră Filip.

Video

Commentarii [ 5 ] adaugă comentariu

  1. 2017.01.20 16:38 Stas
    Da, succese sunt, da vrem inca mai multe realizari.
  2. 2017.01.20 16:43 Vitas
    WEste rezultat remarcabil, dl Filip.
  3. 2017.01.20 16:51 Paulina
    Si in 2017 el sa face minuni in Moldova.
  4. 2017.01.21 10:49 David
    Trebue sa fim sinceri, dl Filip cu guvernu sau a reusit mult-mult-mult...
  5. 2017.01.23 08:41 Galina
    Anume asa si numai innainte!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.