Politică

​DEPUTATUL PLDM, CHIRIL LUCINSCHI, ŞI-A DEPUS MANDATUL DE DEPUTAT

22 februarie, 2017

Deputatul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Chiril Lucinschi, şi-a depus mandatul de deputat şi a anunţat că renunță la calitatea sa de membru al PLDM.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a comunicat miercuri, în cadrul unui briefing. El a spus că se va ocupa de dezvoltarea mass-media, inclusiv a postului de televiziune TV7, pentru a corespunde standardelor internaţionale de profesionalism.

Politicianul a menţionat că la TV7 va fi realizată o reformă în profunzime. Potrivit lui, pe 9 februarie, la Bruxelles, la şedinţa Fondului european pentru democraţie, un grup de jurnalişti din Moldova a prezentat un proiect de dezvoltare a postului de televiziune.

„Fondul reprezintă un produs comun al ţărilor membre şi al societăţii civile din Uniunea Europeană. A fost luată decizia de a crea în Moldova un post de televiziune independent pe baza TV7. Acesta va fi administrat de o Asociaţie de jurnalişti, care se află în proces de creare”, a spus Lucinschi.

El a menţionat că a decis împreună cu copii săi, Petru şi Alexandra, care deţin acţiunile postului tv, să transmită Asociaţiei 75% din acţiunile TV7.

„Rămânem parte minoritară a acestui proiect. Nu vreau să prejudiciez imaginea postului tv, nu vreau să fie niște interpretări greșite, mai mult decât atât, o să fie și o activitate incompatibilă cu statutul meu de politician. De aceea am luat decizia să-mi depun mandatul de deputat și să scriu cerere de retragere din PLDM”, a declarat politicianul.

El a subliniat că intenţionează să se concentreze pe dezvoltarea postului de televiziune, care să devină o sursă liberă şi profesionistă de informaţii, „bazată doar pe profesionalism şi adevăr”.

Chiril Lucinschi a promis că va prezenta mai târziu detaliile deciziei sale.

INFOTAG precizează: Chiril Lucinschi a fost deputat în Parlamentul RM începând cu 2010. În 2014 a fost ales în funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare pentru cultură, tineret, sport şi mass-media. A fost membru al PLDM din 2012.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.02.22 18:55 Marcel
    Este un pas gresit...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.