Politică

​PRIMA ŞEDINŢĂ PLENARĂ A PARLAMENTULUI ÎN SESIUNEA PRIMĂVARĂ-VARĂ VA AVEA LOC VINERI

23 februarie, 2017

Prima şedinţă plenară a Parlamentului în cadrul sesiunii de primăvară-vară va avea loc vineri. Potrivit agenţiei INFOTAG, o decizie în acest sens a fost luată, miercuri, de Biroul Permanent al Parlamentului.

La prima şedinţă plenară, președintele Parlamentului, Andrian Candu, va discuta Planul de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere pentru anul 2017.

„Ştiţi că avem un Planul naţional de acţiuni, elaborat de Guvern. Trebuie să discutăm şi să aprobăm priorităţile Parlamentului pentru anul 2017”, a menţionat Candu.

Potrivit lui, în calitate de prioritate pentru Parlament rămâne implementarea legilor și controlul parlamentar la cele mai importante reforme, care au fost lansate anul trecut, cele menționate în Foaia de parcurs și cele agreate cu Fondul Monetar Internațional: sistemul financiar-bancar, energia, reforma justiției, lupta împotriva corupției.

Speakerul a anunţat despre intenţia de a creat un grup de lucru pentru modificarea Codului electoral şi a legislaţiei electorale.

„În acest sens, avem demersul a 17 organizaţii nonguvernamentale, avem recomandările Curții Constituționale, ale observatorilor internaționali la alegerile prezidenţiale, inclusiv ale reprezentanţilor Consiliului Europei, Uniunii Europene, OSCE. Trebuie să ţinem cont de toate propunerile şi să le discutăm în cadrul grupului de lucru, cu participarea experţilor şi reprezentanţilor tuturor fracţiunilor”, a spus Candu.

Potrivit lui, alegerea președintelui a arătat că sunt probleme în legislația electorală.

„Vom discuta nu doar pe subiectul sistemului mixt sau actual sau pe circumscripții, vom discuta în general ce trebuie schimbat. Cu siguranță ceva trebuie schimbat pentru că există anumite carențe”, a subliniat Candu.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.02.23 10:49 Faina
    Candu stie tat bine, numai nu vre sa spune devreme...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.