Politică

​OFICIUL DE LEGĂTURĂ NATO VA FI DESCHIS LA CHIŞINĂU ÎN LUNA IUNIE – SECRETARUL GENERAL NATO

24 februarie, 2017

Oficiul de Legătură NATO va fi deschis la Chişinău în luna iunie. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al serviciului de presă al Guvernului, despre aceasta a declarat, joi, în cadrul unei convorbiri telefonice cu prim-ministrul Pavel Filip, Secretarul General al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Inaugurarea Oficiului de Legătură NATO la Chișinău, împotriva căruia este categoric împotrivă Preşedintele Igor Dodon, a fost subiectul principal al discuţiilor. Secretarul General al NATO a menţionat că în luna martie vor fi lansate procedurile de acreditare a şefului şi a personalului Oficiului, iar în luna iunie se preconizează deschiderea oficială.

Pavel Filip a menționat că „Guvernul va acorda tot sprijinul necesar pentru facilitarea procedurilor de acreditare a şefului şi personalului Oficiului, precum şi pentru buna funcţionare a acestuia”. El l-a invitat pe Secretarul General al NATO să întreprindă o vizită în Republica Moldova, pentru a participa la deschiderea Oficiului de Legătură.

„De asemenea, în cadrul dialogului, şeful Cabinetului de miniștri a reiterat interesul Republicii Moldova pentru a consolida în continuare dialogul politic și cooperarea practică cu Alianța Nord-Atlantică în domeniile stabilite în Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Republica Moldova – NATO (IPAP). Totodată, Pavel Filip a spus că principiul neutralității Republicii Moldova este deja prevăzut în IPAP, motiv pentru care nu este necesară semnarea unui acord separat pe această temă”, se arată în comunicat.

Un alt subiect discutat de oficiali a vizat reglementarea conflictului transnistrean.

„Prim-ministrul a exprimat recunoștință Alianţei Nord-Atlantice pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în procesul de reglementare pașnică a conflictului transnistrean, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, precum și pentru eforturile de retragere a forțelor armate ale Federației Ruse staționate ilegal pe teritoriul țării noastre”, se menţionează în comunicatul serviciului de presă al Guvernului.

După cum a informat anterior INFOTAG, Acordul privind deschiderea Oficiului de Legătură NATO la Chișinău a fost semnat de premierul Pavel Filip şi Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, pe 29 noiembrie 2016, la Bruxelles.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.