Politică

​PARTIDUL LIBERAL NU VA SPRIJINI INIŢIATIVA DE MODIFICARE A SISTEMULUI ELECTORAL – MIHAI GHIMPU

24 februarie, 2017

„Partidul Liberal nu va sprijini iniţiativa de modificare a sistemului electoral”, susţine preşedintele formaţiunii, Mihai Ghimpu. Potrivit agenţiei INFOTAG, miercuri seara, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TVC 21, el a declarat că această problemă se discută, însă „în Parlament nu există nicio iniţiativă legislativă în acest sens”.

„Este o problemă complexă, care trebuie studiată pe toate părţile, este nevoie de expertiză internă şi internaţională. Nimeni nu va schimba sistemul electoral doar pentru că aşa vrea el. următoarele alegeri vor avea loc la sfârşitul anului 2018 şi se vor desfăşura după sistemul electoral proporţional”, a spus Ghimpu.

El a spus că a avut un rezultat slab la alegerile prezidenţiale (1,8% - „I.”) pentru că „spunea adevărul, dar nu ceea ce au vrut să audă alegătorii de la el”.

„Nu m-am ocupat cu populismul, nu am promis ceea ce nu va fi. Uniunea Sovietică nu mai este şi ni va fi şi eu am vorbit direct despre aceasta. Igor Dodon a câştigat alegerile prezidenţiale pentru că le spunea oamenilor „poveşti”. Dacă vor asculta aceste poveşti şi le vor crede în continuare, atunci vor trăi prost şi în continuare. Dodon a câştigat şi prin reţeaua veche, a nostalgiei. Să nu uităm că sunt încă mulţi nostalgici care vor în Rusia şi în URSS”, a menţionat liderul PL.

În opinia sa, „drumul lui Dodon spre preşedinţie l-a creat Filat, Şor şi cei care au furat miliardul”.

„Oamenii s-au decepţionat. Mulţi din cei care au votat pentru Dodon, de fapt, au votat împotriva a ceea ce li se asociază cu guvernarea. A fost un vot de protest, urmărim o dezbinare în societate. Şi la alegerile preşedintelui oamenii au votat nu pentru un candidat concret, ci împotriva cuiva”, consideră Ghimpu.

El şi-a exprimat convingerea că Partidul Liberal va accede în viitorul Parlament.

„Noi nu avem păcate şi greşeli, nu am furat miliardul. Suntem criticaţi că am făcut coaliţie cu Partidul Democrat. Dar această coaliţie era necesară. În ţară s-a instalat stabilitatea, partenerii europeni ne zâmbesc, au încredere în noi. Şi oamenii noştri au început să înţeleagă că lucrurile se mişcă spre bine. Eu nu cred în sondaje. Pot să comand şi eu sondaje, în care toţi ruşii şi găgăuzii din Moldova să spună că sunt pentru unirea cu România”, a declarat Ghimpu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.