Politică

​PARTIDUL SOCIALIŞTILOR A ÎNAINTAT ÎN PARLAMENT O MOŢIUNE SIMPLĂ ÎMPOTRIVA MINISTRULUI SĂNĂTĂŢII

24 februarie, 2017

Partidul Socialiştilor a înaintat în Parlament o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Ruxanda Glavan. Potrivit agenţiei INFOTAG, moţiunea a fost prezentată vineri, la prima şedinţa plenară a Legislativului din sesiunea de primăvară-vară, de deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco.

El susţine că „în domeniul sănătăţii s-a creat o situaţie catastrofală, care continuă să se înrăutăţească”.

„Acum putem spune că problema tarifelor în domeniul medical este cea mai importantă în ţară, după furtul miliardului din sistemul bancar. Tarifele cresc, starea sănătăţii populaţiei se înrăutăţeşte. Accesul cetăţenilor la serviciile medicale se reduce. În fiecare zi primim informaţii că se reduce numărul de paturi zi la spitale, că se planifică lichidarea mai multor spitale”, a menţionat deputatul.

El a mai subliniat că poliţa de asigurare medicală obligatorie „are o funcţionalitate foarte scăzută”.

„Poliţa nu acoperă un mare număr de servicii. Oamenii sunt nevoiţi singuri să plătească serviciile, deşi ei au achitat poliţa. Considerăm că ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan, nu face faţă sarcinilor sale şi trebuie să-şi dea demisia”, a declarat Odnostalco.

Moţiunea a fost semnată de deputaţii PSRM. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a menţionat că aceasta va fi examinată conform legislaţiei, în decurs de 14 zile. Data examinării va fi stabilită de Biroul Permanent al Parlamentului.

Pentru iniţierea procedurii de demitere a unui ministru sunt necesare 15 semnături ale deputaţilor. PSRM are 24 de mandate. În iunie-iulie 2016, socialiştii au încercat să-i demită pe câţiva miniştri. Moţiunile simple împotriva miniştrilor au fost examinate de Parlament, însă au fost respinse de majoritatea parlamentară. Tot atunci socialiştii nu au reuşit să înainteze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Pentru aceasta sunt necesare semnăturile a 26 de deputaţi.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.