Politică

​REGIMUL PLAHOTNIUC-DODON DISCREDITEAZĂ MOLDOVA PE PLAN EXTERN – LIDERUL PAS, MAIA SANDU

27 februarie, 2017

Regimul Vlad Plahotniuc (liderul Partidului DemocrT – „I.”) – Igor Dodon (Preşedintele Moldovei – „I.”) continuă să submineze instituțiile statului și să discrediteze Moldova pe plan extern”, consideră liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), fosta candidată la alegerile prezidenţiale din partea opoziţiei de dreapta, Maia Sandu.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ea a scris pe pagina sa de facebook că „corespondența lui Dodon cu ambasadorii SUA și României demonstrează cât de dăunătoare pot fi ignoranța și aroganța acestuia pentru interesele naționale ale Republicii Moldova”.

„O țară mică precum a noastră poate să-și promoveze interesele la nivel regional și internațional printr-o politică externă înțeleaptă, nu prin afișarea frustrărilor personale și a lipsei de respect în raport cu partenerii țării. Pe lângă toate, a privat militarii moldoveni de posibilitatea de a participa la instruiri. Regimul Plahotniuc-Dodon continuă să submineze instituțiile statului și să ne discrediteze pe plan extern”, consideră Sandu.

INFOTAG precizează: La începutul lunii februarie, Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a refuzat să semneze decretul privind detașarea unui contingent militar la un exerciţiu în România, motivând că nu a fost însă desemnat ministrul Apărării şi că Moldova este un stat neutru şi nu poate participa la astfel de exerciţii. Această decizie a trezit nemulţumirea ambasadorului SUA, James Pettit, şi ambasadorului României, Daniel Ioniţă, care consideră că acest lucru nu este corect şi i-au expediat şefului statului o scrisoare în acest sens. În răspuns, preşedintele le-a recomandat diplomaţilor să nu se implice în treburile interne ale ţării.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.