Politică

​MINISTRUL EDUARD GRAMA, REŢINUT PENTRU CORUPERE, A FOST DEMIS DIN FUNCŢIE

20 martie, 2017

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama, reţinut pentru corupere, a fost demis din funcţie. Potrivit agenţiei INFOTAG, decretul în acest sens a fost semnat, luni, de Preşedintele Igor Dodon.

Pe pagina sa de facebook, şeful statului a scris că "în Guvern există încă destul de mulţi demnitari corupţi" şi el este gata să-i demită pe toţi.

"Aştept ca în timpul apropiat să se mai producă astfel de iniţiative. În Guvern există încă destul de mulţi demnitari corupţi. Voi semna demisia oricărui membru al Guvernului Filip. În funcţie trebuie sa fie promovaţi oameni tehnocraţi, adevăraţi profesionişti, nu selectaţi pe criterii politice. Sunt gata se semnez în fiecare zi decrete de demisie a demnitarilor din această guvernare", a subliniat Dodon.

Eduard Grama a fost reţinut pe 15 martie de procurorii anticorupţie. El este acuzat că a primit bani pentru înstrăinarea ilegală a 9,9 ha de teren ce aparţine Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie, amplasat în suburbia Chişinăului, la Stăuceni. Se presupune că după înstrăinare, agentul economic urma să schimbe destinaţia terenului, pentru a efectua construcţii locative.

După ce Grama a fost pus sub acuzare, el a scris cerere de concediere, iar prim-ministrul Pavel Filip s-a adresat Preşedintelui cu propunerea de a-l demite pe Grama. Vineri, instanţa de judecată a emis o hotărâre prin care Eduard Grama a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.