Politică

​PREŞEDINTELE CONSIDERĂ CĂ LIPSIREA DEPUTAŢILOR DE IMUNITATE ESTE UN INSTRUMENT DE PRESIUNE ŞI ŞANTAJ

21 martie, 2017

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, consideră că iniţiativa Partidului Democrat (PDM) privind lipsirea deputaţilor de imunitate parlamentară are drept scop obținerea unui instrument suplimentar de presiune și șantaj politic. Această opinie a fost expusă pe pagina sa de facebook, precizând că „acest scop e la suprafață, e cusut cu ață albă”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, Dodon consideră că „lipsirea imunității parlamentare îi va permite PDM-ului să fie mai „convingător” în negocierile cu propriii parteneri de coaliție”.

„De asemenea, guvernarea va încerca să intimideze cu dosare fabricate deputații din opoziție, fie pentru a le închide gura, fie pentru a-i forța să devină „neutri”. Acum, când au în subordine politică Procuratura, SIS-ul, Poliția, guvernarea poate înscena orice, poate inventa peste noapte orice dosare, pentru a se răfui în mod perfid cu forțele de opoziție parlamentară”, susţine şeful statului.

Potrivit lui, intenția democraţilor este să exercite, indirect, presiuni și asupra instituției prezidențiale.

„Lovind în deputații socialiști, prin dosare fabricate, ei vor urmări să mă facă mai conciliant față de proiectele lor antisociale și geopolitice eronate”, susţine Președintele.

El atrage atenţia că „deputații democrați însă nu vor fi deloc afectați de lipsa imunității, deoarece Procuratura nu va îndrăzni să-i investigheze”.

„Iată de ce retragerea imunității parlamentare nu poate fi acceptată acum, fiindcă n-are niciun sens. Abia după următoarele alegeri parlamentare vom putea examina serios acest proiect de lege. Abia atunci, când instituțiile statului vor fi credibile și nu vor mai fi acaparate politic, nu vor avea rolul de instrumente de intimidare, abia atunci renunțarea la imunitate parlamentară va fi rezonabilă. Atunci politicul îi va ceda justiției ce este a justiției. Acum însă, politicul domină totul. Avem la guvernare democrați, dar democrație veritabilă în țară nu avem. Înseamnă că lipsirea de imunitate este inacceptabilă într-un stat în care legea este o servitoare a conducerii politice”, consideră Preşedintele.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.03.21 16:04 Ivan
    Aici dl Dodon are 100 de procente dreptatae.
  2. 2017.03.21 16:07 Alexandra
    Uneori dl Dodon este prea obosit, de ce?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.