Politică

CURTEA CONSTITUŢIONALĂ A VALIDAT MANDATUL DE DEPUTAT AL LIBERAL-DEMOCRATULUI ALEXANDRU BARBĂROȘIE

21 martie, 2017

Curtea Constituţională a validat, marţi, mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova al liberal-democratului Alexandru Barbăroșie. Potrivit agenţiei INFOTAG, el va devein deputat al fracţiunii PLDM şi va ocupa locul lui Chiril Lucinschi, care, la sfârşitul lunii februarie, şi-a depus mandate, a plecat din partid şi s-a retras din politică.

Cu o lună în urmă, deputat pe listele PLDM a devenit Simion Grişciuc, care a ocupat locul fostului preşedinte al partidului, Vlad Filat. Fostul premier a fost lipsit de mandatul de deputat la sfârşitul anului trecut, după ce a fost condamnat pentru corupţie. După ce a obţinut mandatul, Grişciuc a părăsit fracţiunea şi a trecut în componenţa coaliţiei de guvernare, în calitate de deputat independent.

Alexandru Barbăroșie a declarat că va face parte din fracţiunea PLDM. Astfel, fracţiunea va avea 10 deputaţi. Barbăroșie trebuie să renunţe la funcţia de preşedinte al raionului Anenii Noi.

La începutul lunii februarie, Barăroşie a declarat că intenţionează să-l atace în judecată pe Președintele Igor Dodon pentru că acesta l-a acuzat pe Barbăroșie că are mai multe dosare penale pentru spălare de bani și alte infracțiuni. Barbăroșie a spus că a primit mai multe răspunsuri din partea instituţiilor de drept care informează pe cale oficială că nu este vizat în nicio anchetă penală.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.03.21 20:11 Dorina
    La sfirsit, a venit momentu!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.