Politică

​PREȘEDINTELE IGOR DODON A DECIS SĂ INIŢIEZE PROCESUL DE ACORDARE PENTRU MOLDOVA A STATULUI DE OBSERVATOR ÎN UEE

22 martie, 2017

Președintele Igor Dodon a decis să iniţieze procesul de acordare pentru Moldova a statului de observator în Uniunea Economică Eurasiatică (UEE). Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a scris pe pagina sa de facebook.

El a spus că a semnat o scrisoare în acest sens preşedintelui Consiliului suprem al UEE, preşedintelui Kîrgîzstanului, Almazbek Atambaev.

În scrisoarea publicată de Dodon se menţionează „rolul tot mai mare ale Uniunii Economice Eurasiatice, în cadrul căreia se realizează tendinţa de asigurare a liberei circulaţii a mărfurilor, serviciilor, capitalului şi forţei de muncă, de susţinere a dezvoltării stabile şi de creştere a competitivităţii ţărilor membre, precum şi în cadrul căreia sunt luate decizii comune pentru apărarea şi promovarea intereselor economice naţionale”.

Potrivit lui, această iniţiativă va fi examinată la sfârşitul lunii mai, la şedinţa şefilor statelor UEE. Totodată, pe 3 aprilie, la Chişinău se va desfăşura un forum economic internaţional, la care va participa preşedintele colegiului Comisiei Economice Eurasiatice, Tigran Sarkisean.

„Republica Moldova trebuie să coopereze atât cu Vestul, cât şi cu Estul, iar acest parteneriat trebuie să urmărească în exclusivitate interesele naţionale ale ţării noastre”, a subliniat Igor Dodon.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.03.22 19:28 David
    Dodon sa face asta prea devreme...
  2. 2017.03.22 19:30 Irina
    In UE noi perdem ce avem, da la Moscova nu sa obtinem NIMIC.
  3. 2017.03.22 19:31 Svetlana
    Cine asteapta pe noi si in UE si in EuroAZS?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.