Politică

DEPUTAŢII PSRM VOR PARTICIPA LA ŞEDINŢELE ADUNĂRII PARLAMENTARE A CSI

23 martie, 2017

Deputaţii Partidului Socialiştilor (PSRM) vor participa la şedinţele Adunării Parlamentare a CSI. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, președintele PSRM şi liderul fracţiunii parlamentare, Zinaida Greceanîi.

Ea a declarat că Biroul Permanent al Parlamentului a luat o decizie “incorectă” atunci când a refuzat să participe la Adunarea Parlamentară a CSI, care va avea loc săptămâna viitoare la Sankt-Petersburg, şi ea a votat împotrivă.

„Anterior, Parlamentul aproba componența nominală a delegației Republicii Moldova care va participa la Adunarea Parlamentară a CSI. Parlamentul Republicii Moldova, nu Biroul Permanent urmează să se expună dacă participă delegația Republicii Moldova sau nu participă. Mai ales că aceasta nu este o şedinţă obişnuită, ci o şedinţă festivă, consacrată aniversării a 25-a de la constituirea Adunării Parlamentare a CSI. Comunitatea Statelor Independente este o organizaţie foarte importantă pentru noi şi noi trebuie să participăm la Adunare, aşa cum am participat întotdeauna”, a spus Greceanîi.

Ea a subliniat că „s-a sfătuit deja cu colegii din fracţiunea PSRM, care consideră unanim că Parlamentul Moldovei trebuie să fie prezent la şedinţă”.

„Suntem obligaţi să participăm. Reprezentanţii PSRM, într-o delegaţie formată din patru persoane, va pleca la Sankt-Petersburg, chiar și din cont propriu. Cum va considera Adunarea Parlamentară a CSI, delegație oficială sau neoficială, dar eu cred că suntem obligați să participăm”, a declarat Greceanîi.

Întrebată de jurnalişti despre Nota de protest a Moldovei în adresa Rusiei în legătură cu reţinerea unor funcţionari moldoveni la controlul vamal la aeroporturi, ea a spus că nu cunoaşte astfel de cazuri.

„Nu ştiu despre cine este vorba şi cine a fost reţinut. Nu am fost niciodată reţinută în Rusia. Totuşi, Rusia a promis să clarifice situaţia”, a spus Greceanîi.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.03.23 18:43 Mihai
    D-na Greceanii are 100 de procente dreptate...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.