Politică

​PLATFORMA DA CERE PREȘEDINTELUI SĂ INIȚIEZE UN REFERENDUM PRIVIND ANULAREA MILIARDELOR FURATE

27 martie, 2017

Vineri, partidul politic „Platforma Demnitate și Adevăr” (DA) i-a cerut Președintelui Moldovei, Igor Dodon, să semneze un decret pentru a iniția referendumul ce ține de anularea legii ce prevede achitarea de către cetățeni a miliardelor furate din sistemul bancar.

Potrivit agenției INFOTAG, aproximativ 50 de manifestanți au venit vineri la reședința Președintelui și au cerut inițierea referendumului.

Președintele DA, Andrei Năstase, a spus că „partidul a venit să comunice societății problemele reale care există în Moldova, dar nu cele care sunt enumerate în agenda de lucru a Președintelui și a actualei guvernări”.

Potrivit lui, „conferința de presă a fost organizată din cauza promisiunilor electorale ale Președintelui Igor Dodon, care a vorbit despre abrogarea legii cu privire la achitarea de către cetățeni a miliardelor, iar ulterior, după victoria în alegeri, a uitat de aceasta”.

„Singurul lucru pe care l-a făcut a fost imitarea unei inițiative legislative, despre care, de asemenea, a uitat și a lăsat-o unui consilier cu o activitate dubioasă în Parlament”, a spus președintele partidului.

În timpul acțiunii de protest, la manifestanți a ieșit consilierul Președintelui, Ion Ceban, care a propus membrilor și susținătorilor DA să discute și să răspundă la toate întrebările.

„Voi propuneți să desfășurăm referendumul la data de 28 mai, dar aceasta este imposibil nici conform legislației, nici din punct de vedere tehnic. Pentru aceasta este nevoie de cel puţin cinci luni. Cine a tergiversat procesul de învestire a președintelui? Aceștia au fost Sandu și Năstase. Respectiv, în acea perioadă a fost numit procurorul general, care actualmente nu poate fi demis din funcție”, a spus Ceban.

El a urmat protestatarii și i-a spus președintelui DA: „Andrei, hai să discutăm”, dar Năstase a spus că nu are despre ce vorbi, deoarece el a venit la președinte, după care a plecat.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.03.27 10:08 Samson
    Dl Cebanu este mai puternic de chit dl Nastase, este evident.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.