Politică

​MAI MULŢI FONDATORI AI PLDM AU ANUNŢAT CĂ PLEACĂ DIN PARTID

30 martie, 2017

Cinci fondatori ai Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) au anunţat miercuri că pleacă din formaţiune. Potrivit agenţiei INFOTAG, ei susţin că nu sunt de acord cu „pozițiile exprimate de conducerea partidului în raport cu mai multe subiecte de actualitate”.

Deputatul Angel Agache a spus jurnaliştilor că „actuala conducere a PLDM nu respectă prevederile programului de activitate, încalcă și statutul”. El a amintit că în campania sa electorală din 2010 şi 2014, PLDM a promis alegătorilor să promoveze votul uninominal şi anularea imunităţii parlamentare. Iar acum PLDM este împotriva acestor iniţiative.

„Sper ca măcar colegii de fracțiune să susțină acele principii pentru care am venit noi în politică, pentru că sunt niște promisiuni făcute electoratului. Mâine-poimâine vom fi întrebați: ați promis votul uninominal, ați promis deputați fără imunitate. Ce vom răspunde?”, s-a întrebat Agache.

Miercuri, la şedinţa Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, el a susţinut proiectul de lege privind anularea imunităţii parlamentare şi amendarea Constituţiei în acest sens. Documentul urmează a fi discutat săptămâna aceasta, la şedinţa plenară a Parlamentului.

Angel Agache a subliniat că a părăsit doar partidul, însă el va rămâne în continuare în fracțiunea PLDM. Potrivit lui, decizia în privința apartenenței sale în configurația parlamentară va fi luată în funcție de poziția PLDM față de votul uninominal și imunitatea parlamentară.

Din partid au mai anunţat că pleacă președintele raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu, consilierul municipal Ghenadie Dumanschi, fostul șef de la Agenția Turismului, Nicolae Platon, și fostul membru al Consiliului Naţional Politic, Dorin Mândreanu. Plecarea membrilor PLDM a început după ce liderul formaţiunii, ex-premierul Vlad Filat, a fost arestat şi condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupţie şi trafic de influenţă.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.