Politică

PREŞEDINTELE A DISPUS MOBILIZAREA ARMATEI NAŢIONALE PENTRU ÎNLĂTURAREA CONSECINŢELOR CALAMITĂŢILOR NATURALE

21 aprilie, 2017

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a semnat vineri un decret de mobilizare a Armatei Naţionale pentru înlăturarea consecinţelor calamităţilor naturale.

Potrivit agenţiei INFOTAG, pe pagina sa de facebook şeful statului a îndemnat cetăţenii să se implice în aceste lucrări.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, vineri, la ora 9.00, în republică au rămas parţial sau complet fără curent electric 220 de localităţi. Cel mai mult au avut de suferit oraşele şi satele din regiunile de centru şi de sud ale ţării.

S-au prăbuşit peste 1 mie de copaci. Au fost înregistrate câteva cazuri când copacii au căzut peste oameni, care s-au ales cu traumatisme. Pe parcursul nopţii, echipajele de salvare au fost solicitate de aproape 400 de ori, în special pentru deblocarea automobilelor înzăpezite.

La recomandarea prim-ministrului Pavel Filip, angajatorii sunt îndemnaţi să declare zi liberă data de 21 aprilie şi să nu cheme oamenii la serviciu, pentru a evita incidentele.

De asemenea, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale îndeamnă oamenii să nu părăsească locuințele pe parcursul zilei de azi, întrucât vremea de afară poate crea dificultăți majore de deplasare. Pericolul vine de la zăpadă, care îngreunează copacii și îi poate rupe în orice moment.

Pe teritoriul republicii sunt antrenate în total 602 unităţi de autospeciale şi 4100 de angajaţi ai MAI.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2017.04.21 15:25 Efim
    Noi totul trebue sa dim uniti si politicienii inclusiv.
  2. 2017.04.21 15:26 Grigore
    Pacat ca nu avem prea multi reserve pentru asa situation...
  3. 2017.04.21 15:31 Ivan
    Nu do Dodon trebue sa face Sedona, da dl Filip!
  4. 2017.04.21 15:32 Simona
    Do Dodon nu are pentru asa ceva outer nici, ce face el acum, asta sa numeste piar si at if.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.