Politică

​PREŞEDINTELE TURCIEI ŞI-A ANULAT VIZITA ÎN MOLDOVA

25 aprilie, 2017

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi-a anulat vizita în Moldova, preconizată pentru 5-6 mai. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Vineri cu Anatolie Golea” la postul de televiziune RTR-Moldova.

„Am vorbit cu Ambasadorul Turciei, există probabilitatea ca Erdogan să nu vină pe 5-6 mai la Chişinău. Acest lucru estre determinat de situaţia din Orientul Apropiat, din interiorul ţării. Posibil că ne vom întâlni pe 22 mai, în cadrul summit-ului şefilor statelor Organizaţiei de Cooperare Economică de la Marea Neagră, care va avea loc la Istanbul. Ne vom întâlni totuşi şi vom stabili noi termeni, pentru ca Erdogan totuşi să vină în Moldova”, a spus Dodon.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a planificat să participe la Congresul găgăuzilor din întreaga lume, la Comrat.

„Poate că başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, va muta data congresului. Încă nu am discutat aceste chestiuni”, a spus Preşedintele Moldovei.

Başcanul a mutat data desfăşurării Congresului găgăuzilor din întreaga lume de mai multe ori. La primul Congres, care a avut loc în vara anului 2006, a fost luată hotărârea ca acest forum să fie organizat o dată la trei ani. Al doilea forum a avut loc în vara anului 2009, iar al treilea în toamna anului 2012. În 2015, Irina Vlah a transferat evenimentului pentru 2016, iar în 2016 – pentru 2017. Despre faptul că Congresul va avea loc pe 5-6 mai a fost anunţat la începutul anului, după ce Preşedintele Turciei a confirmat că va participa la Congres. Cei din Găgăuzia consideră că Congresul găgăuzilor din întreaga lume trebuie să aibă loc în termenul stabilit, odată cu sărbătoarea naţională Hederlez, care este principala sărbătoare a găgăuzilor.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.04.25 14:49 Elena
    El nu vine/ da dl Dodon sa supera, de ce?
  2. 2017.04.25 14:52 Stas
    D-na Vlah si dl Dodon ramin fara piar... Este mare jaliu!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.