Politică

​PCRM VA FACE TOTUL PENTRU A NU ADMITE CONSOLIDAREA REGIMULUI DICTATORIAL LA GUVERNARE

27 aprilie, 2017

Partidul Comuniştilor (PCRM) intenţionează „să folosească toate mijloacele posibile pentru a nu admite scenariul de consolidare definitivă a regimului dictatorial la guvernare”.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al PCRM, despre aceasta a declarat preşedintele partidului, Vladimir Voronin, în cadrul unei întrevederi cu şeful Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola.

El şi-a exprimat indignarea pentru faptul că, în loc să soluţioneze probleme social-economice concrete, guvernarea „inventează o nouă manipulare, cu ajutorul căreia speră să-şi transformă ratingul de 2% în control asupra majorităţii constituţionale în următoarea legislatură a Parlamentului”.

Voronin a amintit că în 2016 Partidul Comuniştilor a folosit toate mijloacele posibile, chiar şi boicotarea alegerilor prezidenţiale, „pentru a atrage atenţia la lovitura dată de Partidul Democrat şi Curtea Constituţională pe care o controlează”.

„Iar astăzi tot mai mulţi cetăţeni se conving de greşeala pe care au făcut atunci când au decis să participe şi astfel să legalizeze farsa făcută de guvernare sub formă de alegeri prezidenţiale directe. De această dată, drept colac de salvare Partidul Democrat a ales ideea modificării sistemului electoral. Nu există nicio îndoială că iniţiativa preşedintelui Igor Dodon şi a Partidului Socialiştilor privind necesitatea introducerii sistemului electoral mixt este rezultat unei înţelegeri comune”, susţine fostul preşedinte.

În opinia sa, Declaraţia în susţinerea sistemului electoral actual, semnată de şase partide politice, este o modalitate de rezistenţă, pentru a atrage atenţia Comisiei de la Veneţia, OSCE şi Consiliului Europei la lipsa unui consens politic extins în Moldova în această problemă.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.