Politică

​DEPUTATUL LIBERAL LILIAN CARP A PĂRĂSIT MAJORITATEA PARLAMENTARĂ

28 aprilie, 2017

Deputatul Partidului Liberal (PL), Lilian Carp, a anunţat vineri că părăseşte majoritatea parlamentară. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat în cadrul unei conferinţe de presă înainte de şedinţa plenară a Legislativului.

El susţine că a luat această decizie pe motiv că Partidul Democrat (PDM) „încearcă să iradieze PL, pentru a-l înlocui cu un alt partid”.

„Nu poți să te afli într-o majoritate parlamentară cu cineva care oficial spune că merge spre integrare europeană, iar în realitate să aibă un proiect de lichidare a partidelor tradiționale și înlocuirea lor cu alți parteneri politici loiali cu care ar putea lucra în viitorul Parlament”, a spus Carp.

El a atras atenţia presei la faptul că pe agenda de lucru a şedinţei de astăzi a se află un proiect de lege ce prevede modificarea Regulamentului Parlamentului care să permită legalizarea grupurilor parlamentare, acordându-le drepturi echivalente ca și fracțiunilor parlamentare.

„Acest proiect de lege are scopul de a legaliza grupul parlamentar al Partidului Popular European (PPEM), care este pregătit să înlocuiască unele partide tradiționale și să preia o parte din electoratul pierdut al Partidului Liberal Democrat (PLDM), dar totodată să atace Partidul Acţiune şi Solidaritate”, consideră Carp.

El a menţionat că, dacă PL nu va lua măsuri şi nu va face o analiză a situației de astăzi, s-ar putea retrage nu doar din partid, dar şi din viața politică.

Potrivit lui, încă pe 10 ianuarie 2016, când s-a desfăşurat Consiliul republican al PL, la care a fost luată decizia de a forma coaliţia cu PDM, el le-a spus colegilor de partid că această alianţă va distruge Partidul Liberal.

Referindu-se la arestările reprezentanţilor PL, el a spus că cei care sunt implicaţi în corupţie trebuie să fie traşi la răspundere, însă arestările pe motive politice sunt inadmisibile.

Spre deosebire de Lilian Carp, deputatul PLDM, Iurie Chiorescu, care a primit mandatul acum trei zile, a anunţat în şedinţa Parlamentului că părăseşte fracţiunea şi aderă la PDM.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.04.30 17:42 Grigore
    Dl deputat nu da ata nimic deja...Este tirziu, prea tirziu!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.