Politică

PDM A OBŢINUT SPRIJINUL SUA ÎN REFORMAREA SISTEMULUI ELECTORAL AL MOLDOVEI – VITALIE GAMURARI

23 mai, 2017

SUA sprijină Republica Moldova în reformarea sistemului electoral. Potrivit agenţiei INFOTAG, o declaraţie în acest sens a făcut marţi, după şedinţa conducerii Partidului Democrat (PDM), purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Vitalie Gamurari.

Potrivit lui, în cadrul vizitei de lucru a preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, în SUA, săptămâna trecută, au fost discutate subiecte ce ţin de dimensiunea proeuropeană şi prooccidentală a Moldovei, precum şi au fost remarcate succesele Guvernului.

„Vlad Plahotniuc a avut mai multe întrevederi, inclusiv la Congres, la Senat şi la Departamentul de Stat al SUA. Au fost discutate reformele din Moldova. Partenerii americani au asigurat delegaţia că vor sprijini continuarea procesului de democratizare a ţării şi de reformare”, a spus Gamurari.

El a menţionat că a fost discutată reforma sistemului electoral, iniţiată în Moldova de Partidul Democrat.

„Există o susţinere clară din partea SUA, căci în SUA funcţionează sistemul uninominal, care niciodată nu a oferit motiv de îndoială referitor la democraţia din SUA”, a precizat purtătorul de cuvânt al PDM.

Gamurari a spus că la şedinţa partidului a fost discutat sistemul electoral mixt, al cărui proiect de lege a fost publicat. În curând vor fi organizate dezbateri publice în acest sens, inclusiv în Parlament. Data urmează a fi stabilită.

Vitalie Gamurari a refuzat să facă alte comentarii pe marginea vizitei lui Vlad Plahotniuc în SUA, menţionând că „nu ştie detaliile vizitei de lucru”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.05.23 18:39 Grigore
    Poporul nu crede ca asa a zis americanii...
  2. 2017.05.23 18:42 david
    Este placut pres-secretar PDM, cu dinsu pot sa vorbesti si este usor, nu este foarte important.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.