Politică

PRIM-MINISTRUL A DECLARAT CĂ RELAŢIILE CU PREŞEDINTELE SE LIMITEAZĂ LA „COOPERAREA INSTITUŢIONALĂ”

26 mai, 2017

Prim-ministrul Pavel Filip a declarat că relaţiile Guvernului cu Preşedintele ţării, Igor Dodon, „se limitează la cooperarea instituţională”. Potrivit reporterului agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat în Parlament, răspunzând la întrebările deputaţilor după ce a prezentat raportul de activitate a Guvernului pentru ultimul an.

Filip a confirmat că există anumite dificultăţi în cooperarea cu Preşedintele, care nu susţine parcursul european al republicii.

„Mulţi politicieni din opoziţie „se hrănesc” din aceste divergenţe ale coaliţiei de guvernare cu Preşedintele, speculează pe aceasta. În relaţiile cu Preşedintele vrem să fim cât mai corecţi, să respectăm legile şi să asigurăm cooperarea la nivel instituţional”, a spus premierul.

El a recunoscut că inclusiv din cauza acestor divergenţe cu Preşedintele, nu i-a prezentat lui Igor Dodon candidaturile la patru funcţii vacante în Guvern (doi miniştri au fost demişi din funcţie, iar doi se află în arest, fiind acuzaţi de corupere – „I.”).

„Aceasta ne creează anumite dificultăţi în activitate, nu e cea mai bună situaţie. Însă am decis că nu are rost să înaintăm Președintelui noi candidaţi la funcţiile de ministru, căci am început reforma administraţiei publice, inclusiv a Guvernului. În Cabinetul de miniştri vor rămâne 9 din 16 miniştri”, a spus Filip.

Referindu-se la relaţiile cu Președintele, el a spus că „cooperarea instituţională va fi asigurată şi pe viitor”.

„Trebuie să asigurăm o asemenea „convieţuire”, pentru a menţine stabilitatea şi a lucra în interesele ţării şi cetăţenilor. Toţi au văzut că am reuşit să soluţionăm problema numirii ambasadorilor Moldovei peste hotare. Sunt sigur că vom găsi compromis şi vom putea soluţiona şi alte probleme. Acolo unde nu vom găsi limbă comună, vom acţiona strict în cadrul Constituţiei, care prevede acţiunile fiecărei ramuri a puterii, fiecărei instituţii de stat. Conform Constituţiei, noi avem republică parlamentară şi trebuie să ţinem cont de asta”, a subliniat Filip.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.