Politică

PARTIDUL LIBERAL A PĂRĂSIT COALIŢIA DE GUVERNARE

26 mai, 2017

Partidul Liberal a părăsit coaliţia de guvernare. Potrivit agenţiei INFOTAG, anunţul a fost făcut de președintele partidului, Mihai Ghimpu, într-o conferinţă de presă, după şedinţa de vineri a Consiliului Republican al PL.

Anunţul a fost făcut în contextul reţinerii din ajun a vicepreşedintelui PL, primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă, precum şi arestării ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, şi a altor activişti ai formaţiunii.

Vineri, fracţiunea PL a boicotat şedinţa Parlamentului, unde a fost examinat raportul de activitate a Guvernului. Nici unul din cei trei miniştri liberali nu au fost la şedinţă, deşi toţi membrii Cabinetului de miniştri au fost în Parlament.

Vineri seara, Mihai Ghimpu a anunţat că PL părăseşte majoritatea parlamentară.

„Chipurile se luptă cu corupția, dar de fapt se luptă cu Partidul Liberal, se luptă pentru a compromite acest partid. Acest partid, care toată viața a fost anticomunist, care a luptat pentru dreptate, adevăr, prosperitate, a lăsat totul la o parte și numele propriu, și demnitatea, și-a asumat furtul miliardului. Ne-am cruțat foarte mult, pe alocuri chiar am fost blamați de oameni, nu ne-au înțeles. Dar am mers pentru a nu avea alegeri anticipate. Vrem să trăim liberi, nu cineva să ne arate cu degetul când să mâncăm, când să dormim și când să votăm. Noi nu vrem să murim definitiv. Noi ne-am asumat idealul românesc. Pentru a pune capul acestei nedreptăți și ca să putem duce la bun sfârșit acest obiectiv, atunci când se lovește în noi pe nedreptate”, a declarat Mihai Ghimpu.

El a menţionat că Dorin Chirtoacă a fost reținut pe 25 mai în baza depoziţiilor făcute de viceprimarul Nistor Grozavu.

“Acest dosar este din 2015, iar reţinerea avut loc abia acum”, a remarcat liderul PL.

Potrivit informaţiilor INFOTAG, şedinţa Consiliului Republican al PL a început cu mare întârziere. Participanţii acestuia l-au aşteptat mult timp pe liderul PL, care s-a întâlnit cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene în RM, Pirkka Tapiola.

INFOTAG precizează: Ieşirea PL din coaliţia de guvernare nu înseamnă că aceasta se va risipi. Majoritatea parlamentară se va menţine cu ajutorul celor 10 deputaţi din Grupul Popular European, condus de Valeriu Ghileţchi, care votează deja împreună cu coaliţia de guvernare.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.05.27 13:30 Ana
    Este o drama adavarata pentru liberalii...
  2. 2017.05.27 13:32 Grigore
    Nici nu a ajutat pe dl Ghimpu si deputat Zotea...
  3. 2017.05.27 13:38 Efim
    Ce sfaturi a cerut dl Ghimpu de la Pirkka tapiola si Djeims Petit& A parasi coalitia sau nu?.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.