Politică

​ PREŞEDINTELE IGOR DODON VA DISCUTA CU CONDUCEREA RUSIEI DESPRE RESTRICŢIONAREA DIFUZĂRII POSTURILE RUSEŞTI

14 iunie, 2017

Preşedintele Igor Dodon va discuta cu conducerea Rusiei despre restricţionarea difuzării posturile ruseşti. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat marţi seara, la o emisiune la NTV-Moldova.


„Săptămâna viitoare voi pleca în vizită oficială în Azerbaidjan şi voi trece prin Moscova. Posibil că mă voi reţine pentru o z la Moscova, pentru a discuta cu conducerea FR şi această problemă”, a spus Dodon.

El a declarat că „se va opune până la sfârşit tentativelor coaliţiei de guvernare de a interzice difuzarea programelor informaţionale şi analitice ruseşti”.

„Guvernarea încearcă din nou să interzică difuzarea programelor informaţionale şi analitice ruseşti. Aceasta pentru ca în anul rămas până la alegeri să se ocupe de spălarea creierilor alegătorilor, pentru ca ei să fie mai puţin proruşi şi mai proeuropeni. Aceasta este o încercare a Partidului Democrat de a-şi salva ratingul. Dar nu le va reuşi nimic. Vom face tot posibilul pentru a nu admite adoptarea şi intrarea acestei legi în vigoare”, a declarat Dodon.

El a menţionat că dacă legea va fi totuşi adoptată, el va refuza să o promulge.

„Potrivit Constituţiei, dacă Președintele nu promulgă legea, Parlamentul poate să voteze repetat pentru adoptarea ei. În acest caz, Președintele este obligat să o promulge. Dar eu nu o voi face. În acest caz, coaliţia de guvernare are două căi – fie renunţă la proiectul de lege, fie iniţiază procedura de impeachment Preşedintelui prin referendum. Sunt gata pentru aceasta, ştiu că poporul mă va susţine”, a subliniat Preşedintele.

El a menţionat că a procedat la fel cu proiectul de lege privind declararea zilei de 9 mai drept Ziua Europei.

„Sunt categoric împotriva acestei legi. Nu am promulgat-o şi nici nu am de gând să o fac”, a declarat Dodon.

Partidul Democrat a înregistrat marţi iniţiativa legislativă privind „lupta cu propaganda rusă”. Proiectul de lege presupune interzicerea difuzării programelor informative, politico-analitice şi cu caracter militar produse în ţările care nu au ratificat Convenția privind televiziunea transfrontalieră.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.06.14 16:14 Grigore
    Este regretabil fapt ca autoritatila sa ocup cu cheste care nu sa uneste Moldova...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.