Politică

PCRM CONSIDERĂ CĂ INTERZICEREA "PROPAGANDEI RUSE" ESTE PARTE A JOCULUI COMUN AL PDM ŞI PSRM

16 iunie, 2017

Partidul Comuniştilor (PCRM) consideră că interzicerea "propagandei ruse" este parte a jocului comun al Partidului Democrat (PDM) şi Partidului Socialiştilor (PSRM). Despre aceasta se menţionează într-o declaraţie a PCRM, citată de agenţia INFOTAG.

"PDM intenţionează să adopte o lege care să-i permită să cenzureze posturile de televiziune ruseşti retransmise în Moldova. Aceasta face parte din jocul Partidului Democrat şi Partidului Socialiştilor pentru a promova aşa numita reformă electorală", se arată în document.

În opinia comuniştilor, "subiectul scandalos legat de cenzura canalelor ruseşti este o barieră informaţională ideală ca să distragă atenţia societăţii de la încercarea de a introduce în Moldova sistemul electoral mixt".

"Afară de aceasta, subiectul permite fiecărui din aceste partide "să-şi ducă" linia geopolitică. PDM arată Washingtonului că cică luptă în Moldova cu "propaganda rusă", iar PSRM arată Moscovei că va lupta categoric împotrivă", se arată în declaraţia PCRM.

Autorii menţionează că "cenzura se va referi la posturile de televiziune ale ţărilor care nu au ratificat Convenţia europeană privind televiziunea transfrontalieră". Iar printre acestea se numără o parte din ţările europene (Suedia, Danemarca, Irlanda, Olanda, Grecia), precum şi China, Australia, Belarus.

"Autorităţile nu vor preciza dacă vor fi supuse cenzurii şi posturile tv din aceste ţări. Ei vorbesc doar de canalele ruseşti. Anume aceasta aşteaptă stăpânii lor de la Washington şi chiar sunt gata să aloce bani pentru lupta cu propaganda rusă", susţin comuniştii.

În opinia lor, "partidul de guvernământ îşi asumă funcţia de "minister al propagandei", care deţine dreptul exclusiv de a stabili ce anume să privească şi să asculte cetăţenii ţării".

"Utilizarea mijloacelor din arsenalul regimurilor totalitare arată că Moldova se îndreaptă vertiginos spre dictatură. Lupta cu "vocile duşmane" conferă dictatorilor frica ajunsă până la panică în faţa unei opinii alternative, unor surse de informare alternative", se mai spune în declaraţie.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.