Politică

PARTIDUL SOCIALIŞTILOR ŞI IGOR DODON PARAZITEAZĂ PE SEAMA RATINGULUI LUI RENATO USATÎI – DUMITRU CIUBAŞENCO

20 iunie, 2017

Vicepreşedintele „Partidului Nostru”, Dumitru Ciubaşenco, consideră că Partidul Socialiştilor şi liderul său de facto, Preşedintele RM, Igor Dodon, parazitează pe seama ratingului lui Renato Usatîi.

Potrivit agenţiei INFOTAG, Ciubaşenco a declarat în ajun, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune privat, că totul a început în noiembrie 2014, când partidul a fost eliminat din cursa pentru alegerile parlamentare.

„Câştigătorul principal după excluderea lui Usatîi din alegeri a fost Partidul Socialiştilor al lui Igor Dodon. În 2016, atunci când, odată cu modificarea Constituţiei, nu a fost micşorat pragul de vârstă pentru candidaţii la funcţia de preşedinte, beneficiarul principal, la fel, a fost Dodon, pentru că Usatîi era concurentul lui anume pe segmentul de centru-stânga. Îîncă în luna aprilie 2016, ratingul lui Usatîi era mai mare decât cel al lui Dodon”, a amintit el.

Ciubaşenco presupune că în situaţia actuală „Dodon nu va nu va mişca un deget pentru a-l ajuta pe Usatîi să scape de dosarele penale fabricate la comandă”.

„Dodon spune că nu are împuterniciri să se implice în justiţie. Dar el l-ar fi putut susţine pe Usatîi mediatic, căci doar e un mediamagnat acum, aproximativ la fel ca şi Plahotniuc. Ar fi putut oferi o asistenţă juridică, ar fi putut face nişte declaraţii, aceasta ar fi influenţat opinia publică. Până la urmă, ar fi putut merge la aeroport să-l întâmpine pe Usatîi. Cine s-ar fi încumetat să-l reţină în prezenţa Preşedintelui?”, s-a întrebat politicianul.

Ciubaşenco susţine că, dacă mâine Usatîi ar reveni acasă, ratingul lui Dodon şi al socialiştilor ar scădea în jumătate.

„Acum, Dodon şi partidul său au un rating de până la 40%, crescut din contul parazitării. Dacă Usatîi se întoarce în Moldova, atunci jumătate din ratingul lui Dodon imediat s-ar întoarce la el. E un fel de furt. Cineva fură miliarde, cine aeroporturi, iar cineva fură ratinguri de la concurenţii politici”, a spus vicepreşedintele PN.

Ciubaşenco este convins că oligarhul Vlad Plahotniuc şi Președintele Igor Dodon şi-au pus drept scop să distrugă „Partidul Nostru” şi pe liderul acestuia.

„Plahotniuc se teme de Usatîi, ia socialiştii vor să ia majoritatea la alegeri. Pentru aceasta le trebuie să cureţe segmentul de stânga de concurenţi, cel mai important dintre care este „Partidul Nostru” ”, susţine politicianul.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.06.20 16:43 Dierdi
    Nu stiu daca Renato inca mai are sanse.
  2. 2017.06.20 16:47 David
    Ciubasenco este bun pentru ideologia si propaganda in Partidul nostru...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.