Politică

SUA AU ATRAS ATENȚIA ASUPRA NECESETĂȚII DE A „IMPLEMENTA COMPLET ÎN SPIRIT ȘI ÎN LITERĂ RECOMANDĂRILE COMISIEI DE LA VENEȚIA”

23 iunie, 2017

SUA au atras atenția asupra necesității de a „implementa complet în spirit și în literă recomandările făcute Moldovei de către Comisia de la Veneția”. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a declarat, vineri, în cadrul unui briefing de presă, asistentul adjunct al Secretarului de Stat al SUA pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Bridget Brink.

Oficialul a remarcat „dialogul constructiv” între Moldova și SUA și a exprimat speranța că „întrevederea la nivel înalt va da un nou impuls dialogului și cooperării bilaterale”.

„Am convenit să cooperăm în toate domeniile, care contribuie la realizarea alegerii europene a Moldovei. În reforma judiciară noi ne-am axat pe prioritizarea reformelor în domeniul judiciar. Deci, pași adiționali de a combate corupția, îmbunățirea eforturilor de a combate traficul de ființe umane. În domeniul energetic am discutat despre eforturile pentru diversificarea resurselor de energie și, de asemenea, pentru îmbunătățirea securității energetice a țării”, a spus Bridget Brink.

Oficialul a felicitat Guvernul Republicii Moldova în legătură cu semnarea noului Program cu FMI și progresul realizat, menționând necesitatea „de a continua reformele pentru a primi finanțarea necesară”.

„Este foarte necesar de a-i trage la răspundere pe toți cei care sunt vinovați de frauda bancară și de a implementa recomandările incluse în raportul Kroll”, a menționat Brink.

De asemenea, ea s-a pronunţat pentru independenţa și consolidarea securității Republicii Moldova.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.06.23 18:44 Foca
    Asta este semnal clar ca NU SE POATE!!!
  2. 2017.06.23 18:49 Svetlana
    Inpotriva SUA PDM nu are nic o sanse la victoria...
  3. 2017.06.23 18:49 Illarion
    Este mesaj de la casa alba simplu, clar si la momentul potrivirt.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.