Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON A FELICITAT CONCETĂŢENII CU OCAZIA ANIVERSĂRII A 27-A DE LA SEMNAREA DECLARAŢIEI DE SUVERANITATE A MOLDOVEI

26 iunie, 2017

Preşedintele Igor Dodon a felicitat concetăţenii cu ocazia aniversării a 27-a de la semnarea Declaraţiei de Suveranitate a Republicii Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a scris pe reţelele de socializare că această sărbătoare are o semnificație deosebită, deoarece „alături de independența, istoria și imnul statului, care sunt elemente definitorii ale identității naționale, suveranitatea reprezintă unica și necesara condiție a existenței statalității Moldoveiˮ.

„Dorința sacramentală a întregului nostru popor, exprimată prin acest important document, a constituit imboldul la deșteptarea conștiinței de neam și la edificarea ulterioară a statului Republica Moldova. Anii s-au perindat, dar voința cetățenilor rămâne cea mai importantă în determinarea politicii interne a statului, în alegerea vectorului extern și a partenerilor de dezvoltare”, a menţionat şeful statului.

El consideră că această dată este momentul oportun „să conștientizăm fiecare în parte că trebuie să ne consolidăm energia întru edificarea statului suveran și independent Republica Moldova”.

Prim-ministrul Pavel Filip a început şedinţa de vineri a Cabinetului de miniştri cu un mesaj de apreciere pentru membrii Legislativului, care acum 27 de ani au adoptat Declarația de Suveranitate şi „au avut curajul să declare Moldova un stat suveran, unitar şi indivizibil”.

„Drumul nostru nu a fost uşor, dar cel puţin astăzi ştim cu certitudine încotro se îndreaptă Republica Moldova. Locul nostru este alături de ţările membre ale Uniunii Europene şi trebuie să realizăm acest obiectiv aşa cum ne-am propus”, a spus el.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.