Politică

FOSTUL PREŞEDINTE AL ROMÂNIEI, TRAIAN BĂSESCU A DEVENIT PREŞEDINTE DE ONOARE AL PARTIDULUI UNITĂŢII NAŢIONALE

26 iunie, 2017

Fostul Preşedinte al României, Traian Băsescu a devenit preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale. Potrivit agenţiei INFOTAG, el a fost ales în această funcţie la congresul de duminică de la Chişinău.

Președintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), care a fost creat în baza partidului „Dreapta”, a devenit fostul liberal Anatol Șalaru, care în decembrie 2016 a fost demis din funcţia de ministru al Apărării.

Şalaru a declarat că PUN este împotriva oricăror schimbări ale sistemului electoral. Potrivit lui, Băsescu va participa activ la lucrările partidului imediat ce instanţa îi va reda cetăţenia Moldovei, de care a fost lipsit la începutul anului prin decretul Preşedintelui Igor Dodon.

„Intenţionăm să colaborăm cu Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) al Maiei Sandu. Îi îndemnăm pe membrii şi susţinătorii noştri să nu intre în conflict cu PAS, căci doar cu ei noi putem colabora pe flancul de dreapta”, a subliniat Şalaru.

El a mai declarat că PUN vrea să unească mişcările unioniste din Moldova.

„Este un partid românesc, unionist. De asemenea, noi pledăm pentru integrarea Moldovei în NATO. În situaţia regională actuală, acest lucru este foarte important pentru asigurarea securităţii ţării noastre şi pentru menţinerea stabilităţii”, a spus liderul noului partid.

La lucrările congresului a participat o delegaţie română, formată din zece senatori şi deputaţi ai Parlamentului. Împreună cu ei a venit şi Traian Băsescu, care a fost Preşedinte al României din 2004 până în 2014. În cadrul congresului a fost semnat un Protocol de colaborare și parteneriat privilegiat între PUN şi Partidul Mișcarea Populară din România.

În cadrul congresului, Traian Băsescu a declarat că se va ocupa activ de dezvoltarea şi consolidarea Partidului Unităţii Naţionale, care „trebuie să devină un bastion al reunificării ţării”.

„Sarcina noastră este ca la alegerile din 2018 PUN să obţină 50%+1 vot în parlamentul Moldovei. Doar astfel vom putea face Unirea. La aceasta trebuie să contribuie toţi cetăţenii, românii din întreaga lume”, a declarat Băsescu.

El i-a criticat pe politicienii moldoveni care nu susţin unirea, în special pe Preşedintele Igor Dodon, „care apără interesele Rusiei”.

„Eu nu înţeleg cum este posibil aşa ceva – să încerci să-i întorci Rusiei Moldova, ţară care are şansa să se dezvolte doar în Europa, doar împreună cu România. Ştiu că Preşedintele Vladimir Putin are un labrador minunat, dar se pare că el vrea să mai aibă şi un pudel, în persoana lui Dodon, care să-l asculte şi să meargă acolo unde i se spune”, a declarat Băsescu.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.06.26 13:24 Grogore
    Pentru noi ajunge dl Ghimpu, acum sa fie si dl Basescu?
  2. 2017.06.26 13:27 Maria
    Mutca aceasta nu da nimic, Saandu trebue sa sta chit mai departa de la asa partid...
  3. 2017.06.26 17:01 Fima
    Daca el nu are sanse in Rominia ce fel de sustinerea el poate sa avea la noi in RM?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.