Politică

​ ÎN CADRUL REUNIUNII MINIŞTRILOR DIN OSCE, ANDREI GALBUR S-A EXPUS PENTRU RETRAGEREA FORŢELOR MILITARE RUSE DE PE TERITORIUL MOLDOVEI

13 iulie, 2017

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur, a reiterat poziţia Chişinăului privind necesitatea retragerii trupelor ruse din Moldova. Potrivit agenţiei INFOTAG, cu referire la serviciul de presă a MAEIE, despre aceasta el a declarat în discursul său în cadrul Reuniunii informale a Miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor participante la OSCE, care s-a desfăşurat în oraşul Mauerbach, Austria.

În comunicat se relatează că reuniunea ministerială a fost organizată de Preşedinţia austriacă pentru a stimula dialogul la nivel înalt cu privire la sfidările existente la adresa securităţii în spaţiul OSCE şi soluţiile posibile.

"În scopul asigurării transparenţei, predictibilităţii şi unei funcţionări normale a sistemului de securitate militară în Europa, este necesară revenirea statelor participante la respectarea unei ordini bazate pe reguli şi principii clare pentru toţi. Dialogul cu privire la revigorarea sistemului securităţii europene trebuie să includă pe agenda sa şi chestiunea conflictelor nesoluţionate. Fără a aduce prejudiciu activităţii formatelor de negocieri existente, eforturile de restabilire a încrederii în spaţiul OSCE trebuie să includă în agenda sa problematica conflictelor", a spus Galbur.

El a menţionat că "deteriorarea climatului de securitate impune necesitatea găsirii unor soluţii cuprinzătoare pentru problemele comune şi reluarea dialogului cu privire la restabilirea încrederii şi edificării unei veritabile comunităţi de securitate în spaţiul euroatlantic".

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.07.13 11:00 Irina
    Inca un pic si Rusia scoate trupele sale...
  2. 2017.07.13 11:02 Lavinia
    Fara armata Rusiei conflict transnistrean sa rezolva foarte si foarte repede...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.