Politică

EXPERT: ÎN SPATELE LOVITURII DE STAT DIN 2009 SE AFLĂ OCCIDENTUL

17 iulie, 2017

În spatele loviturii de stat din aprilie 2009 se află Occidentul, consideră politologul, deputatul Parlamentului din partea Partidului Socialiştilor, Bogdan Ţîrdea.

Potrivit agenţiei INFOTAG, în emisiunea sa la NTV, el a spus că „instituţiile occidentale au sprijinit venirea actualilor oligarhi la guvernarea, au fost implicate în săvârşirea loviturii de stat din 7 aprilie, când Partidul Comuniştilor s-a pomenit scos forţat de la guvernare”.

El susţine că în urma acestei acţiuni, prim-ministru a devenit Vlad Filat, care avea afaceri în România. Speaker a devenit liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care, la fel, se bucura de susţinerea României. Vlad Plahotniuc, care a devenit vicespeaker în 2010, timp de nouă ani a ocupat funcţii de conducere în compania românească „Petrom Moldova”.

„Colaboratorul Fundaţiei Soros, Alexandru Tănase, a devenit ministru al Justiţiei, consultantul Băncii Mondiale (BM), Veaceslav Negruţa, a primit funcţia de ministru al Finanţelor. Maia Sandu, la fel, colabora cu BM şi a devenit ministru al Educaţiei. Iar directorul Centrului NATO în Moldova, Viorel Cibotaru, a devenit ministru al Apărării”, a menţionat expertul.

Potrivit lui, „rolul cheie în lovitura de stat l-au avut companiile occidentale – Fundaţia Soros, Hyde park, Institutul Naţional al Democraţiei, care, sub forma programelor de dezvoltare, în realitate au pregătit activişti şi lideri de opoziţie”.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.07.17 16:43 Igor
    Bogdan Tirdea este bun expert si politolog...
  2. 2017.07.17 16:46 Rebeca
    Eu cred in asa ceva, dl Tirdea nu poate sa spune minciuni.
  3. 2017.07.17 16:48 Marcela
    Esti bravo, Bogdan!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.