Politică

PREŞEDINTELE A PROMULGAT LEGEA PRIVIND MODIFICAREA SISTEMULUI ELECTORAL LA CÂTEVA ORE DUPĂ ADOPTAREA ACESTEIA

21 iulie, 2017

Preşedintele Igor Dodon a promulgat legea privind modificarea sistemului electoral la câteva ore după adoptarea acesteia. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a anunţat joi pe pagina sa de facebook, după ce deputaţii din coaliţia de guvernare şi din Partidul Socialiştilor au adoptat legea.

„Câteva clipe în urmă am promulgat Legea cu privire la trecerea la sistemul electoral mixt. Felicit toți cetățenii Republicii Moldova cu această ocazie. Consider că începe o nouă filă în istoria modernă a Republicii Moldova. Vom munci în continuare pentru atingerea tuturor obiectivelor anunțate. Moldova are viitor!”, a scris Dodon.

Cu o oră înainte de aceasta, în cadrul unei conferinţe de presă la Parlament, speakerul Andrian Candu a declarat că pentru promulgarea şi pentru intrarea în vigoare a legii „va fi nevoie de timp”.

„Nu ştiu cât timp va fi necesar pentru aceasta. Comisia juridică trebuie să pregătească toate documentele, ţinând cont de observaţii. De regulă, pentru aceasta este nevoie de mult timp. Nu ştiu cât timp va fi necesar de această dată”, a spus Candu.

Experţii consideră că încă nicio lege în Moldova nu a fost promulgată în ziua adoptării ei. Ei consideră că această situaţie ţine de acţiunile de protest desfăşurate de opoziţie împotriva legii sistemului electoral mixt. Inclusiv din acest motiv, legea a fost adoptată joi în lectura a doua fără introducerea modificărilor, fără dezbateri şi fără întrebări din partea deputaţilor. Cele trei fracţiuni de opoziţie au boicotat şedinţa Parlamentului, susţinând protestatarii.

După adoptarea legii, participanţii la protest au venit în faţa clădirii reşedinţei Preşedintelui. Ei au convenit să continue protestele vineri, începând cu ora 12.00, pentru a nu-i permite lui Igor Dodon să promulge legea. El a semnat decretul de promulgare imediat după ce protestatarii s-au împrăştiat.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.07.21 10:37 Fima
    Manifestantii vin da legea deja este semnata, bravo dl Dodon asa si trebue.
  2. 2017.07.21 10:41 Svetlana
    De ce dl Nastase, dl Ciubasenco si doamna Sandu - asta popor, da cei care sustin sistemu mixt - bidlo? Asa ceva este urit! Tare urit!
  3. 2017.07.21 10:43 Karisa
    Sotialisti obeshali tacuiu sistemu svoim izbirateleam i sdelali ee daje ne imeia bilisinstva v parlamente.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.