Politică

​ PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI: VIZITA MEA LA CHIŞINĂU ESTE O DECLARAŢIE PUBLICĂ DE SUSŢINERE A AUTORITĂŢILOR MOLDOVEI

24 iulie, 2017

Vizita mea la Chişinău este o declaraţie publică de susţinere a politicii pe care o desfăşoară autorităţile Republicii Moldova, a declarat prim-ministrul României, Mihai Tudose. Potrivit agenţiei INFOTAG, făcând bilanţul întrevederii de vineri cu premierul Pavel Filip la Chişinău, el a menţionat că „reformele europene în RM au fost implementate cu greu, însă deja aduc roade”.


Potrivit lui, România va continua să sprijine Moldova, iar relaţiile dintre ţări trebuie să fie dezvoltate şi mai mult. La toamnă, la Chişinău va avea loc şedinţa comună a guvernelor, fapt ce va permite extinderea cooperării la nivel naţional.

„Guvernele României şi Moldovei au acelaşi scop – sporirea calităţii vieţii şi securităţii cetăţenilor săi”, a remarcat premierul român.

Pavel Filip i-a mulțumit premierului român pentru sprijinul constant pe care România îl acordă Republicii Moldova, menţionând în mod special reconstrucția și reparația grădinițelor, donarea de microbuze școlare, implementarea serviciului medical de urgență SMURD, reabilitarea Institutului Mamei şi Copilului, renovarea Muzeului de Artă din Chişinău, oferirea burselor de studii tinerilor din Republica Moldova.

Printre cele mai importante proiecte comune au fost evidenţiate cele din domeniul energetic şi al infrastructurii. În context, oficialii s-au referit la construcția gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău, proiect care vine să asigure independența și securitatea energetică a Republicii Moldova. Premierul Pavel Filip a spus că proiectul tehnic va fi gata în câteva săptămâni, iar până la sfârșitul anului 2018, gazoductul va fi funcțional.

Oficialii au vorbit şi despre schimburile comerciale dintre ţări, care sunt în continuă creştere, România fiind principalul partener comercial al Republicii Moldova.

„Am reiterat interesul nostru de a continua investiţiile româneşti în țara noastră, am vorbit despre programul de privatizare pe care îl avem și am invitat încă o dată companiile românești să facă investiții în Republica Moldova”, a mai spus Pavel Filip.

Oficialii au remarcat relaţiile foarte bune între ţări, care se dezvoltă într-un ritm ascendent.

„Avem o relație specială, nu este o simplă relație bilaterală între două state vecine, dar este una mult mai profundă, o relație de suflet dacă vreți, pentru că vorbim aceeași limbă, avem aceeași cultură, avem aceeași istorie”, a declarat Pavel Filip.

Cei doi prim-miniştri au participat vineri la ceremonia oficială de transmitere a 96 de microbuze destinate transportării elevilor, donaţie din partea Guvernului României

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.