Politică

PARTIDUL DEMOCRAT ACUZĂ PLDM DE DEMAGOGIE

28 iulie, 2017

Partidul Democrat (PDM) a reacţionat la declaraţia din ajun a Partidului Liberal Democrat (PLDM) şi îi acuză pe foştii colegi de coaliţie de demagogie.

Potrivit agenţiei INFOTAG, în răspunsul la solicitarea PLDM de a renunţa sistemul electoral mixt, democraţii au amintit într-o declaraţie că "la baza înfiinţări PLDM, încă din 2007, a stat schimbarea sistemului electoral".

"PLDM uită că a desfăşurat o amplă campanie de strângere de semnături de la cetăţeni pentru schimbarea sistemului electoral. PLDM a votat schimbarea sistemului electoral în 2013 şi l-a lăudat de nenumărate ori, inclusiv prin vocea actualului său lider, pe atunci analist, care le explica oamenilor cât de important este acest sistem pentru o nouă clasă politică, pentru modernizarea clasei politice. Şi-au bătut încă o dată joc de oameni?", se întreabă democraţii.

Potrivit lor, PLDM este partidul care a dezamăgit cel mai mult oamenii "tocmai prin astfel de proiecte lansate şi apoi abandonate".

"Schimbarea sistemului electoral a fost promovată în fiecare campanie electorală de PLDM (inclusiv de Maia Sandu când a candidat pe listele acestui partid), iar oamenii au votat acest partid inclusiv pentru această promisiune, rămasă neîndeplinită de fiecare dată", susţine PDM.

În declaraţie se menţionează că "astăzi, PDM vine să repare această nedreptate, făcută cetăţenilor timp de ani de zile şi să îndeplinească promisiunea de schimbare a sistemului electoral, făcută de majoritatea partidelor, inclusiv de PLDM în modul cel mai insistent".

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.