Politică

ANATOL ȘALARU: DIN CAUZA ACȚIUNILOR LUI IGOR DODON, SUA AU SISTAT FINANȚAREA DE $12,7 MIL. PENTRU ARMATA NAȚIONALĂ

07 august, 2017

“Politica Președintelui Igor Dodon a dus la sistarea finanțării de circa $12,7 mil. pentru Armata Națională, acordată de către SUA prin intermediul programului Foreign Military Financing (FMF, Finanțarea Militară Străină)”, consideră președintele Partidului Unității Naționale (PUN), fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru.

Potrivit agenției INFOTAG, el a scris pe pagina sa de facebook, că “motivul pentru care partenerii americani au suspendat finanțarea este refuzul autorităților moldovenești de a permite participarea soldaților Armatei Naționale la aplicațiile și exercițiile militare regionale”.

Șalaru a subliniat că „la fel de vinovat pentru sistarea finanțării este și viceministrul Gheorghe Galbura, omul lui Mihai Ghimpu, care, din dorința de a fi confirmat ca ministru al apărării de către Dodon, nu a trimis militarii la aplicațiile regionale”.

„Trimiterea militarilor moldoveni la aplicațiile regionale se putea face fără a solicita avizul lui Igor Dodon pentru că programul acestor participări fusese avizat de mine și președintele Nicolae Timofti încă de la finalul anului 2016, tocmai pentru a nu-i permite lui Dodon să blocheze aceste participări”, a scris Șalaru.

Potrivit lui, „cei $12,7 mil. care veneau anual în Republica Moldova sub diferite forme erau o gură de oxigen pentru Armata Națională al cărui buget este unul extrem de limitat”.

„Acțiunile lui Igor Dodon îndreptate împotriva sistemului național de apărare încep să-și facă efectul”, a spus Anatol Șalaru, care intenționează să depună o plângere penală împotriva lui Igor Dodon pentru acțiunile care vizează subminarea sistemului de apărare națională a Republicii Moldova.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.