Politică

ȘEFUL DELEGAȚIEI UNIUNII EUROPENE ÎN MOLDOVA PIRKKA TAPIOLA ÎȘI ÎNCHEIE MANDATUL LA CHIȘINĂU

11 august, 2017

Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, își încheie mandatul la Chișinău. Potrivit agenției de presă INFOTAG, cu această ocazie diplomatul a avut o întrevedere cu liderul Partidului Democrat, coordonatorul executiv al coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc.

„Am mulțumit domnului ambasador pentru ajutorul oferit Republicii Moldova pe calea europeană și pentru susținerea cauzei europene în țara noastră. Misiunea domniei sale aici a fost marcată de semnarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, care a fost primul nostru pas spre integrarea europeană”, a scris Plahotniuc pe pagina sa de facebook.

El și-a exprimat convingerea că „domnul ambasador Pirkka Tapiola este un prieten al Moldovei și că el va păstra amintiri plăcute despre timpul petrecut la Chișinău”.

După cum a relatat INFOTAG anterior, Pirkka Tapiola și-a început mandatul în calitate de șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova în luna septembrie 2013. Începând cu luna septembrie curent el va conduce Delegația UE în Thailanda. Șeful Delegației UE la Chișinău va deveni diplomatul slovac Peter Michalko, care actualmente este ambasadorul Slovaciei în Grecia. Peter Michalko a activat la Misiunea EUBAM în Moldova și Ucraina în perioada 2007-2008, iar în anii 2009-2010 în Delegația UE la Chișinău.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.