Politică

PREȘEDINTELE AMENINȚĂ COALIȚIA DE GUVERNARE CU ACȚIUNI DE PROTEST ÎN MASĂ

14 august, 2017

Președintele Igor Dodon a amenințat coaliția de guvernare cu acțiuni de proteste în masă. Potrivit agenției INFOTAG, el a declarat despre acest lucru, luni, în cadrul unui briefing.

„Vreau să spun că, dacă Guvernul Republicii Moldova și majoritatea parlamentară, conduse de anumite forțe din afara țării, vor încerca să intervină în conflictele regionale sau să încerce să destabilizeze situația din țară, atunci eu, în calitate de președinte, împreună cu cetățenii țării, vom fi nevoiți să măturăm de la putere această guvernare utilizând toate mijloacele disponibile”, a spus Dodon.

Printre posibilele acțiuni, el a numit convocarea unei Mari Adunări Naționale, precum și proteste în masă non-stop, sub conducerea președintelui.

”În nici un caz nu vom permite implicarea Republicii Moldova în conflictele militare regionale. Suntem hotărâți să asigurăm pacea și stabilitatea, prin toate căile. Sunt convins că Chișinăul nu poate și nu va ataca Transnistria. Vreau să subliniez acest lucru în mod special, nu vom ataca pe nimeni și nimeni nu va ataca Moldova. Însă dacă cineva dintre autorități dorește să folosească această opțiune pentru a acoperi alte deficiențe în politica internă, nu vom avea o altă soluție. Sunt sigur că cetățenii moldoveni ne vor susține. Nu vrem război și nu vrem să jucăm în jocurile politice și geopolitice ale nimănui. Lăsați-ne în pace! Suntem o țară mică, neutră, dorim pace”, a spus Dodon.

El a subliniat că „în prezent nu există amenințări pentru destabilizarea situației sau izbucnirea unui nou conflict în Transnistria”.

„În calitate de Președinte și Comandant Suprem al Forțelor Armate ale Republicii Moldova, nu voi tolera nici o acțiune care ar duce la destabilizarea situației. Am suficiente atribuții pentru a bloca orice acțiune care poate duce la destabilizare”, a subliniat Dodon.

El a spus că, luni, a vizitat un pligonul militar pentru a se familiariza cu situația de pe teren.

”Nu există acțiuni care să destabilizeze situația. În următoarele zile voi inspecta toate unitățile militare ale Republicii Moldova pentru a vă asigura că totul este în ordine. De asemenea, până la sfârșitul lunii august, intenționez să convoc o ședință a Consiliului Suprem de Securitate, pentru ca după vizitarea unităților militare să facem concluzii și să întreprindem măsuri, dacă va fi necesar“, a spus Dodon.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.