Politică

PREȘEDINTELE IGOR DODON NU A DEPISTAT ÎNCĂLCĂRI SAU CONSTRUCȚIA DE NOI OBIECTIVE LA POLIGONUL DE LA BULBOACA

14 august, 2017

Președintele Igor Dodon nu a depistat încălcări sau construcția de noi obiective la poligonul de la Bulboaca. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat în cadrul unui briefing, comentând vizita sa la poligon.

El a anunțat că luni a vizitat poligonul militar, pentru a face cunoștință cu situatia de la fața locului.

”În ultimul timp au existat numeroase speculații referitoare la faptul că ar fi posibilă destabilizarea situației din cauza unor acțiuni, care se întreprind la poligonul Armatei Naționale. Am făcut cunoștință cu situația la fața locului. Am verificat toate obiectivele și pot spune că nu există încălcări, au loc activități conform planului. Are loc reparația cazărmilor, renovarea infrastructurii. Nu am observat alte activități, militari străini. Totul decurge conform planului”, a spus Dodon.

El a menționat că Moldova își păstrează neutralitatea și nu va deveni parte a NATO sau a altor blocuri militare.

”Moldova își va păstra neutralitatea și nu va deveni parte a NATO sau a altor blocuri militare nici de la Est, nici de la Vest. Suntem un stat neutru. Moldova nu va participa la careva acțiuni militare sau conflicte regionale”, a spus președintele.

El a menționat că militarii moldoveni vor participa în operațiuni militare de pacificare, însă nu la instruiri militare. Răspunzând la întrebarea referitoare la sistarea de către SUA a finanțării unor activități desfășurate de Armata Națională, președintele a spus că ”a fost informat despre acest fapt, care se referă la participarea în cadrul instruirilor militare”.

”Trebuie să delimităm participarea în cadrul operațiunilor militare de pacificare de cele multilaterale sau instruiri militare bilaterale. În acest an Moldova participă la două operațiuni de pacificare, însă nu participă în diverse instruiri multilaterale sau bilaterale. Am blocat acest lucru până la desemnarea unui nou ministru al Apărării”, a spus Dodon.

După cum a relatat INFOTAG, săptămâna trecută presa a informat că SUA intenționează să construiască la Bulboaca opt obiective, inclusiv de menire socială și centre comerciale. Ministerul Apărării a respins aceste informații, precizând că este vorba despre un grant, despre care se discută deja de 5 ani și nu despre un nou program de construcție a obiectivelor pe teritoriul poligonului de la Bulboaca. Lucările de reconstrucție au loc în cardul ”Inițiativei globale pentru operațiuni de menținere a păcii”, a cărui membru Moldova a devenit în anul 2012.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.