Politică

PATRU CANDIDAȚI AU DEPUS DOSARE LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL AUTORITĂȚII NAŢIONALE DE INTEGRITATE

15 august, 2017

Patru canditați au depus dosare la funcția de președinte al Autorității Naţionale de Integritate (ANI). În ajun, s-a finalizat a treia etapă de depunere a dosarelor la concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante.

Potrivit agenției INFOTAG, cu referire la serviciul de presă al autorității, au prezentat dosarele trei membri de conducere a fostei Comisiei de Integritate, în locul căreia a fost creată ANI.

La această funcție canditează președintele interimar al ANI, Anatol Donciu, adjunctul acestuia, Victor Stăvilă, președintele interimar al Departamentului control venituri și bunuri imobiliare al ANI, Lilian Chișcă, precum și un membru al Consiliul Suprem al Magistraturii, Teodor Cîrnaț.

„Miercuri va avea loc ședința comisiei cu privire la selectarea unui nou președinte al ANI. În cazul în care cvorumul va fi prezent (este necesar să fie prezenți cel puțin cinci din șapte membri), atunci va fi stabilită data examenului scris, data testării la poligraf și intervievarea candidaților. Președintele ANI este aprobat prin Decretul Președintelui Republicii Moldova”, au menționat sursele din cadrul autorității.

Aprobarea conducerii ANI este necesară pentru a începe formarea echipei de inspectori de integritate.

„Începând cu anul 2018 cel puțin 30 de inspectori trebuie să înceapă verificarea averilor și veniturilor funcționarilor publici. Selectarea și aprobarea inspectorilor intră în atribuțiile președintelui și vicepreședintelui ANI. Toți candidații la această funcție vor trece testarea la poligraf. De asemenea, începând cu anul 2018 trebuie să funcționeze sistemul electronic de prezentare a declarațiilor de venit a funcționarilor publici. Mai mult decât atât, inspectorii vor studia legalitatea veniturilor, inclusiv, la cererea scrisă a persoanelor fizice și juridice, ci nu în urma unui apel telefonic la linia fierbinte ANI cum se efectuează în prezent”, au menționat sursele din cadrul autorității.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.